(VIDEO) DEČAK PREŽIVEO MASAKR U PEŠAVARU: Čovek je viknuo Alahu akbar i zapucao po nama!
Foto: AP

Masakr u školi

(VIDEO) DEČAK PREŽIVEO MASAKR U PEŠAVARU: Čovek je viknuo Alahu akbar i zapucao po nama!

Planeta -
Sav sam se tresao. Video sam smrt tako blizu da nikad neću zaboraviti kako mi crne čizme prilaze. Ja sam mislio da mi smrt prilazi, priča preživeli Šaruk Kan (16)

PEŠAVAR - "Pogodili su me u noge, a preživeo sam zato što sam se pravio mrtav", ispričao je Šaruk Kan (15), dečak koji je preživeo pakao koji su u Javnoj vojnoj školi u Pešavaru napravili talibani.

Teroristi su ubili 132 osobe, od kojih 124 dece.

Šaruk je ispričao da je njegov razred imao čas na kojem je bilo reči o izboru profesije kada su u učionicu upala četvorica naoružanih ljudi u uniformama paravojske.

"Zaurlali su na nas 'na pod'. A onda je jedan viknuo: previše je dece pod klupama, idi izvuci ih", pričao je dečak za AFP. Čovek je viknuo "Alahu akbar", pa zapucao po deci...

"Video sam kako mi prilaze velike crne čizme, taj čovek je valjda tražio decu koja su se krila ispod klupa."

A onda je dečakovo telo rasparao bol. Čovek je opet pucao i pogodio ga je u noge. Ipak, zažmureo je i napravio se mrtav.

"Gurnuo sam ruku u usta da ne vičem. Čovek s velikim čizmama tražio je đake i pucao u svakog. Ležao sam bez mrdanja i zažmureo, čekao sam da me opet upuca. Sav sam se tresao. Video sam smrt tako blizu da nikad neću zaboraviti kako mi crne čizme prilaze. Ja sam mislio da mi smrt prilazi", ispričao je dečak.

"Čovek je posle otišao i ja sam još čekao. Onda sam probao da ustanem, ali nisam mogao. Odvukao sam se u drugu učionicu, a tamo je bilo strašno! Tamo su zapalili telo naše asistentkinje! Sedela je na stolici, krv je curela s nje na pod, a ona je gorela!", priča istraumirani Šaruk.

Dečak je uspeo da otpuzi do vrata i sakrije se iza njih, a onda se onesvestio."Kad sam se probudio, bio sam u bolnici", završilo je dete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track