(VIDEO) DRAMATIČNO UPOZORENJE BRITANSKIH BEZBEDNJAKA: Veliki broj terorista iz Mančestera na slobodi
Foto: Reuters (12.1.2017)

Stepen opasnosti ipak smanjen

(VIDEO) DRAMATIČNO UPOZORENJE BRITANSKIH BEZBEDNJAKA: Veliki broj terorista iz Mančestera na slobodi

Planeta -

Britanske snage bezbednosti izjavile su za Independent da smatraju kako su članovi terorističke mreže odgovorne za napad u Mančesteru pobegli policiji.

Strahuje se da su se teroristi raspršili po manjim britanskim gradovima bez velike vojne i policijske zaštite i da imaju pristup materijalima za izradu bombi, rekle su sigurnosne snage.

U ranim jutarnjim satima uhapšena su još dvojica muškaraca osumnjičenih za terorizam, stari 20 i 22 godine. Izvedena je i kontrolisana eksplozija u Četam Hillu.

Stanovništvo područja Mos Side je evakuisano i policija je sprovela veliku istragu povezanu sa teroristima. Trenutno je u pritvoru 11 osumnjičenih, a pronašli su i delove eksplozivnih naprava. Viši policijski službenik za antiterorizam Mark Rouli izjavio je da je policija uhapsila većinu članova terorističke mreže, ali da još uvek mora obaviti važne istrage te da su nova hapšenja verovatna.

Rouli je izjavio da zbog toga stepen opasnosti od terorizma mora ostati na "kritičnoj". Međutim, Teresa Mej je objavila da je stepen snižen na "ozbiljnu". "Zbog novih hapšenja, razina je smanjena sa kritične, što znači da preti skori novi napad, na ozbiljnu, što znači da je novi napad visoko verovatan", objavila je britanska premijerka.

(Indeks.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

5 najvećih terorističkih napada koji su pogodili Britaniju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track