(VIDEO) ELITA SE SPREMA ZA NEŠTO VELIKO: 7 ključnih događaja koji nam predstoje do septembra
Foto: Shutterstock

Vrelo leto

(VIDEO) ELITA SE SPREMA ZA NEŠTO VELIKO: 7 ključnih događaja koji nam predstoje do septembra

Planeta -
Neki su zabrinuti zbog američkih vojnih vežbi "Džejd Helm", drugi zbog "krvavog Meseca", treći zbog kraja subotnje godine", četvrti zbog političkih dešavanja u Vašingtonu i UN

NJUJORK - Zbog najave niza političih, ekonomskih i vojnih događaja, niz analitičara smatra da će druga polovina ove godine doneti značajne promene u svetu.

Neki su zabrinuti zbog vojnih vežbi "Džejd Helm", koju armija SAD planira od 15. jula do 15. septembra u nekoliko američkih savzenih država, drugi zbog četvrtog pomračenja Meseca, takozvanog "krvavog Meseca", treći zbog predstojeće "subotnje godine", četvrti zbog političkih dešavanja u Vašingtonu i UN. Tek, evo kojih nas sedam ključnih događaja očekuju do kraja septembra.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

1. Kraj juna, početak jula - Očekuje se da Vrhovni sud SAD donese odluku o homoseksualnim brakovima. Mnogi očekuju da će istopolni brakovi biti proglašeni ustavnim pravom u svih 50 američkih saveznih država. Ima ljudi koji ovaj događaj smatraju velikim preokretom za američku naciju.

2. Od 15. jula do 15. septembra - Vojska SAD na teritoriji svoje zemlje izvodi "realistične vojne vežbe" poznate pod nazivom "Džejd Helm", u kojima učestvuje više od 1.000 vojnika. Učestvuju Teksas, Kolorado, Novi Meksiko, Arizona, Nevada, Juta, Kalifornija, Misisipi i Florida.

3. 28. jul - Novinska agencija Rojters javila je 28. maja da je državama Evropske unije dat rok od dva meseca da uvedu zakon koji primorava štediše i deoničare banke da trpe gubitke te banke, poznat kao "bail-in" procedura. Pošto je zemljama koje ne usvoje taj zakon zaprećeno pravnim posledicama, postavlja se pitanje čemu toliki pritisak - osim ako se očekuje neka velika finansijska kriza.

http://www.youtube.com/watch?v=KUqzHNx7xMA

4. 29. septembar - Na taj dan je "Elul 29", to jest poslednji dan "subotnje godine" (po biblijskom kalendaru svaka sedma godina tokom koje je čovek dužan da pusti zemlju da se odmara). Mnogi su zabrinuti zbog ovog datuma pošto je već dva puta došlo do većeg pada berze na prethodna dva završetka ciklusa subotnje godine. Tako je 17. septembra 2001. godine došlo do jednog od najvećih padova berze u istoriji SAD, a taj neslavni rekord potučen je sledećeg Elula 29 - 29. septembra 2008. godine. Srećom, 29. septembar je nedelja, dan kad berze ne rade, ali to ne znači da se pad neće dogoditi ranije.

5. 15. septembar - Tog dana biće održana 70. sednica Generalne skupštine UN, na kojoj neki analitičari očekuju da Francuska predloži usvajanje rezolucije o priznanju palestinske države.

6. Od 25. do 27. septembra - UN pokreću potpuno nov program rada na planetarnom nivou, koji se odnosi na okruženje, ekonomiju, poljoprivredu,obrazovanje i jednakost polova. Neki je nazivaju "Agenda 21 na steroidima". Učesnicima konferencije obratiće se i papa Franja.

7. 28. septembar - Poslednje pomračenje Meseca, "krvavi Mesec", koje se poklapa s biblijskim datumom - pada na prvi dan Sukota, praznika senica. Ovakva konstalacija dogodila se baš pred uništenje velikog Hrama u 70 godini n. e.

One koji u svemu ovome ne vide ništa posebno alarmantno, autor teksta upozorava na niz konkretnih događaja koji su se dogodili ili su na pragu. Na primer, zbog straha od "prirodne katastrofe", američke Federalne rezerve sele štab iz Njujorka u Čikago.

NORAD je također odlučio da, zbog pretnje od elektromagnetskog pulsa, preseli svoju bazu u planini Čejen.

Velika gužva napravila se i oko vojne vežbe "Džejd Helm" za koju se podozreva da će biti daleko masovnija nego što je najavljeno, a pojavili su se i izveštaji da se američka vojska obučava da se bori protiv američkog naroda.

(Infowars.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track