(VIDEO) EVO ZAŠTO IMA NADE ZA OVAJ SVET: Dečak (6) napisao slikovnicu da pomogne bolesnom drugaru
Foto: Printscreen Yt

Ovo je čovek!

(VIDEO) EVO ZAŠTO IMA NADE ZA OVAJ SVET: Dečak (6) napisao slikovnicu da pomogne bolesnom drugaru

Planeta -
Mali Dilan (desno) sav prihod od prodaje dečje slikovnice uplaćuje za istraživanje zasad neizlečive bolesti od koje boluje njegov najbolji drug Džona

LOS ANĐELES - Mali Dilan Sigel (6) napisao je slikovnicu "Tabla čokolade" da bi pomogao svom najboljem drugaru Džoni Pornazarijanu (na fotografiji levo), koji boluje od neizlečive bolesti glikogenoze (GSD - Glycogen Storage Disease), zbog čega ga hrane kroz cevčicu koja mu je uvedena direktno u želudac.

Bolest koja pogađa jednu osobu u milion dijagnostikovana je malom Džoni kad je imao svega šest meseci, a manifestuje se i time što mu nivo šećera u krvi jako opada, piše Hafington post.

Lek se još traži, a kad je dr Dejvid Vejnštajn, koji vodi GSD pri Univerzitetu Floride objavio u februaru da nema novca za dalja istraživanja, porodica Sigel je predložila da prikupljaju novac.

Zaradu od prodaje slikovnica, koje koštaju 20 dolara po komadu, mali Dilan uplaćuje u fond za GSD. Uspeo je da sakupi 900.000 dolara, ostalo je da se skupi još malo - 100.000."Baš sam srećan i uzbuđen što sam pomogao drugu, a hvala svima što su podelili ovu priču, koja je nadahnula drugu decu da menjaju svet", rekao je Dilan za CBS Nju Los Anđeles.

http://www.youtube.com/watch?v=U6CEBcsMBI4#t=40

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track