(VIDEO) GRAD PREŽIVLJAVANJA U AMERICI: Ovde su bacili atomsku bombu i zauvek ga zbrisali
Foto: Jutjub

Jezivi prizori

(VIDEO) GRAD PREŽIVLJAVANJA U AMERICI: Ovde su bacili atomsku bombu i zauvek ga zbrisali

Planeta -
Jednu od eksplozija 31 kilotona eksploziva posmatralo je čak 6.000 posmatrača koji su se nalazili jedva 10 kilometara od epicentra. "Grad preživljavanja" je bio zbrisan, a sve je ovekovečeno kamerama

Tokom Hladnog rata i Rusija i Amerika su bile opsednute mogućnostima koje daje nuklearno oružje. Ovo je dovelo do velikog broja atomskih testova kako bi ispitali maksimalnu štetu koju je moguće naneti. Naravno, samo hipotetički!

Testiranje nuklearnog oružja odnosi se na eksperimente koji bi utvrdili efikasnost i razornu moć nuklearnog oružja. Tokom 20. veka, većina država koja je razvila nuklearna oružja ih je i testirala. Nuklearne probe su često bile dokaz naučne i vojne snage neke države, potrebe zastrašivanja protivnika, te su stoga i mnogi testovi bili političke prirode. Tokom godina, bilo je toliko proba da je nekada izgledalo kao da su te države zapravo u ratu.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

"Grad preživljavanja" ("Survival Town") je bio jedno od takvih mesta koje je Amerika koristila za testove 1951. godine. Izgrađen je u Nevadi, a za glavni cilj je imao proučavanje koje nuklearne detonacije imaju na kuće, skloništa, instalacije, hranu i odeću. Ispitivana je čak i bezbedna udaljenost ljudi od centra eksplozije!

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Jednu od eksplozija 31 kilotona eksploziva posmatralo je čak 6.000 posmatrača koji su se nalazili jedva 10 kilometara od epicentra. "Grad preživljavanja" je bio zbrisan, a sve je ovekovečeno kamerama. Prizori i danas mogu da izazovu noćne more:

http://www.youtube.com/watch?v=MG4hQQKrhT8

(ViralNova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track