(VIDEO) HAOS ŠIROM AMERIKE I BRITANIJE: Tuče kupaca na rasprodajama, intervenisala i policija!
Foto: Reuters

Crni petak

(VIDEO) HAOS ŠIROM AMERIKE I BRITANIJE: Tuče kupaca na rasprodajama, intervenisala i policija!

Planeta -
Tuče su izbile u mnogim prodavnicama, a u jednoj je žena povređena kada je na nju pao tv. Na slabo obezbeđenje su se žalili i kupci, ali i policija
1 / 13 Foto: Reuters

"Crni petak", koji je dobio taj naziv zbog žrtava u stampedima kupaca, u pokušaju da nađu najbolju robu po niskim cenama i ove godine je izazvao tuče i haos širom SAD, ali i Britanije.

Tuče su izbile u mnogim prodavnicama, a u jednoj je žena povređena kada je na nju pao tv. Na slabo obezbeđenje su se žalili i kupci, ali i policija.

Snimci koji su se pojavili danas u britanskim medijima prikazuju kako ljudi leže po televizorima kako im ne bi neko oteo, a jedna prodavnica je morala da se zatvori 36 minuta posle otvaranja zbog svađe između kupaca.

Fotografije žene koja je ležala na televizoru kako joj neko ne bi oteo, obišla je svet.

Devojka sa raščupanom kosom se svađala i otimala za televizor, koji su u jednom trenutku pokušali da joj otmu čak njih troje.

Zanimljivo je da je ista devojka kasnije fotografisana kako stoji u redu za kasu sa svojim televizorom, za koji je uspela da se izbori.

Mnoge prodavnice su otvorile onlajn kupovinu u ponoć, ali su isto tako sajtovi vrlo brzo oboreni usled prevelike posete.

Crni petak je fenomen koji se proširio u Velikoj Britaniji u poslednjih nekoliko godina nakon što je postao veliki hit u SAD, gde se tradicionalno prave rasprodaje prvi petak posle Dana zahvalnosti.

Godinama unazad su u tom stampedu ginuli kupoholičari.

http://www.youtube.com/watch?v=HKN4eACw_Qc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track