(VIDEO) HAOS U SKOPLJU: Ovako je policija tragala za demonstrantima izgrednicima
Foto: Reuters

Pretres

(VIDEO) HAOS U SKOPLJU: Ovako je policija tragala za demonstrantima izgrednicima

Planeta -
Na društvenim mrežama osvanuo je snimak pretresa u jednoj biblioteci koja je, u 23 časa na veče nasilnih protesta, bila puna

SKOPLJE - Policija je sinoć suzavcem i vodenim topovima rasterivala demonstrante ispred sedišta Vlade u Skoplju, a specijalci, koje Makedonci zovu "kornjače" zbog specifične opreme, u potrazi za izgrednicima upali su u čitaonicu "Braća Miladinovski".

Nije jasno kako je ta čitaonica bila puna na veče kad je u gradu čitav haos od demonstracija, paljevina, sukoba s policajcima, i to još u 23 časa, kad su policajci upali. Tek, na društvenim mrežama osvanuo je snimak tog pretresa.

http://www.youtube.com/watch?v=b2AbMDCudSA

Nasilne demonstracije u Skoplju izbile su pošto je lider najuticajnijeg opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev obelodanio da je Martina Neškovskog pre gotovo četiri godine ubio policajac na dužnosti, što je sakriveno od javnosti.

Demonstranti su bacali kamenice i polomili prozore na zgradi Vlade, polupali nekoliko policijskih vozila i zapalili nekoliko kontejnera, a od 19 povređenih tokom protesta 15 su policajci.

http://www.youtube.com/watch?v=4Go1vdeyUe0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track