(VIDEO) HRVATSKI PENZIONER KAO BROJ 1: U invalidskim kolicima jurio autoputem!
Foto: Jutjub

Realni Alan Ford

(VIDEO) HRVATSKI PENZIONER KAO BROJ 1: U invalidskim kolicima jurio autoputem!

Planeta -
Hrvatski penzioner (70) je poput Broja jedan iz čuvenog stripa "Alan Ford" u svojim invalidskim kolicima izašao na auto-put kod Splita i jurio neverovatnih 10 kilometara na sat

"Ej, prika, požuri malo, što radiš, halo?", dovikivali su Splićani sugrađaninu koji je mrtav-hladan po splitskoj najprometnijem putu vozio elekrična invalidska kolica ugrožavajući svoj i tuđe živote. Trubilo se, kočilo, nerviralo...Neobičan slučaj se dogodio na putu Stobreč - Solin. Krenuo je od groblja na Lovrincu prema Solinu i vozio se u srednjoj traci. Oko njega su “zujali” automobili, kamioni i autobusi, zbog čega je pravo čudo kako nije došlo do saobraćajke. Jedan vozač je penzioneru pritekao u pomoć i vozio iza njega zaštitivši ga tako od drugih vozača ali istovremeno i navukavši njihov bes jer se ubrzo stvorila velika kolona vozila.

"Nakon nekog vremena nas je sustigao saobraćajni policajac na motociklu. Vozio je uporedo s njim", rekao je jedan vozač .

Iz splitske policije odgovorili su kako je policajac ispratio čoveka u kolicima s puta i da mu nije pisao kaznu. Veruje se da je u pitanju penzioner iz staračkog doma na Dračevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track