Prikaži najnovije vesti
Sneg, Port Riding, 23.01.2016, Foto AP
Nezapamćeni kijamet

VIDEO I FOTO AMERIKA PARALISANA, U NJUJORKU VANREDNO 19 mrtvih u snežnoj oluji koja je tek počela!

Planeta 39

Sneg i vejavica koji su paralisali veći deo istočne obale intenzivirali su se u subotu, u Vašingtonu je pao 61 centimera snega, u Njujorku je snežni pokrivač dostigao gotovo rekordnh 68 centimetara a putevi, mostovi i tuneli bili su zatvoreni.

Trinaest ljudi poginulo je u saobraćajnim nesrećama izazvanim nevremenom u Arkanzasu, Severnoj Karolini, Kentakiju, Ohaju, Tenesiju i Virdžiniji.

Njujor: Ništa bez selfija usred snežne oluje (Foto: Reuters) Njujor: Ništa bez selfija usred snežne oluje (Foto: Reuters)

Jedna osoba poginula je u Merilendu, a tri u Njujorku dok su raščišhavale sneg.

Dve osobe su umrle od hipotermije u Virdžiniji, saopštili su funkcioneri, prenosi Rojters.

Ovako je u filadelfiji (Foto: AP) Ovako je u filadelfiji (Foto: AP)

Na obali u Nju Džerziju oluja je izazala velike talase koji su doveli do poplave u više gradova.

U Njujorku, i na zapadu Long Ajlenda očekuju se snažan vetar i stvaranje snežnog pokrivača i do 76 centimetara, saopštile su lokalne vlasti.

U Njujorku se nakupilo 76 cm snega: Ovako je u Kvinsu (Foto: AP) U Njujorku se nakupilo 76 cm snega: Ovako je u Kvinsu (Foto: AP)

Guverner Njujorka Endrju Kjomo proglasio je vanrendo stanje i zabranio sva putovanja na putevima u području Njujorka i Long Ajlenda od subote popodne do nedelje u sedam ujutro.


Slične mere preduzelo je još 10 guvernera.

Njujork je blokiran i pod vanrednim stanjem (Foto: Reuters) Njujork je blokiran i pod vanrednim stanjem (Foto: Reuters)

Pozorišta na Brodveju su otkazala popodnevne i večernje predsave na sugesiju gradonačelnika Njujorka, a u obično užurbanom gradu od osam mliona stanovnika zavladao je nesvaran mir, prenosi Rojters.

Turisti i stanovnici su izašli na ulice u Menhetnu, mnogi su odlučili da se prošetaju snežno belim Central parkom, neki čak na skijama, drugi su pravili sneška belića ili se grudvali na ulicama.

Sankanje u njujorškom Central parku (Foto: Reuters) Sankanje u njujorškom Central parku (Foto: Reuters)

Deca kao deca, koriste priliku da se sankaju i grudvaju po parkovima i ulicama.

Vlasti u Njujorku i Nju Džerziju i Vašingtonu su obustavile javni prevoz, a avio-kompanija Junajtie erlajnz saopštila je u subotu da će obustaviti saobraćaj sa aerodroma u Vašingtonu u subotu i nedelju.

Letovi će postepeno biti vraćani tek u ponedeljak.

Bela kuća se baš zabelela (Foto: Reuters) Bela kuća se baš zabelela (Foto: Reuters)

Vejavica je stigla do Njujorka pošto je prvo zahvatila Vašington gde su Bela kuća, čuveni spomenici i institucije prekriveni snegom.

Detalj iz Vašingtona (Foto: Reuters) Detalj iz Vašingtona (Foto: Reuters)

Sneg je prekrio i gradove Baltimor i Filadelfiju a u Severnoj Karolini je oko 150.000 potrošača i 90.000 domova u subotu ostralo bez struje.

(Tanjug)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir