(VIDEO I FOTO) NATERAĆE I VAMA SUZE NA OČI: Zbog ovoga je gluvi mladić zaplakao
Foto: Printscreen Yt

Još ima ljudi

(VIDEO I FOTO) NATERAĆE I VAMA SUZE NA OČI: Zbog ovoga je gluvi mladić zaplakao

Planeta -
Ceo komšiluk je učestvovao u zaveri da se Muharemu, koji je rođen gluvonem, priušti savršen dan

ISTANBUL - Ceo kvart u Istanbulu spremao se mesec dana za snimanje reklame za novu korisničku službu mobilne telefonije, to jest ceo kvart - osim jednog momka, koji je rođen gluvonem.

Za tih mesec dana po komšiluku i mladićevoj svakodnevnoj ruti postavljene su brojne kamere, a komšije su prošle kurs na kom su naučili znakovni jezik.

Tako su Muharemu, kako se zove momak iz ove istinite priče, pripremili jutro koje će pamtiti do kraja života.

Momak je, kao i svakog dana, izašao iz stana sa svojom sestrom. Iznenadio se kad mu je komšija znakovnim jezikom poželeo dobro jutro, a još više kad mu se prodavac u pekari iza ćoška "rukama" objasnio šta je vruće, baš izašlo iz peći.

Kraj tezge s voćem kupac mu je ponudio jabuku, devojka mu se izvinila što ga je očešala - sve znakovnim jezikom.

Ušao je u taksi, a i taksista je "progovorio rukama". Mladiću ništa nije bilo jasno, ali već tada su mu suze udarile na oči.

A onda mu se na ulici s jednog video-ekrana obratila devojka i objasnila mu o čemu se radi. Turski ogranak čuvenog proizvođaća mobilnih telefona pokreće korisničku službu samo za gluve i nagluve. I tu, na trgu, oko mladića se okupila cela ekipa koja mu je mesec dana pripremala iznenađenje.

Muharema su u tom trenutku preplavile emocije i mladić je zaplakao. I tako je nastala jedna od najlepših reklama koje smo videli u poslednje vreme. Bolju promociju za ionako korisnu uslugu zaista nisu mogli da naprave.

http://www.youtube.com/watch?v=UrvaSqN76h4
(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track