(VIDEO I FOTO) VELIKO HAPŠENJE: Na prosjačenju zaradili 2 miliona evra, gledajte kuće koje su digli!
Foto: RadioSarajevo.ba

Carevi prosjaka

(VIDEO I FOTO) VELIKO HAPŠENJE: Na prosjačenju zaradili 2 miliona evra, gledajte kuće koje su digli!

Planeta -
Stupali su u vanbračne zajednice sa ženama, a onda su njih i decu vodili u Francusku, prisiljavali ih da prose i uzimali im sve

SARAJEVO - Specijalci državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su sedam osoba zbog trgovine ljudima i primoravanja na prosjačenje.

Hapšenje trgovaca ljudima u operaciji
Hapšenje trgovaca ljudima u operaciji

U saopštenju se navodi da su u operaciji pod šifrovanim imenom "CD", koja je sprovedena na području Zenice, Vlasenice, Jajca i Prijedora, uhapšeni E.S, D.H, T.H, L.H, N.D, B.T. i E.H. Četvoro njih su iz iste porodice, a navodi se da su pohapšeni "zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi s krivičnim delom trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije“.

Uhapšeni su stupali u vanbračne zajednice sa nizom žena, a zatim su i žene i maloletnu decu vodili u Francusku, gde su im pretili, ucenjivali ih i zlostavljali da bi prosile i džeparile po ulicama Francuske.

Sav novac koje su nesrećne žene i njihova deca sakupili davan je "bosovima", koji su tako zaradili dva miliona evra! Tim su novcem, prema optužnici, kupovali nekretnine u Bosni i Hercegovini i luksuzna vozila, neka vredna i po 100.000 KM.

Foto: RadioSarajevo.ba
Foto: RadioSarajevo.ba

Optužnica ih sumnjiči i za pranje novca, falsifikovanje isprava, krijumčarenje ljudi, zloupotrebu opojnih droga... baš kao u priči iz čuvenog filma Emira Kusturice "Dom za vešanje".

http://www.youtube.com/watch?v=6NYL3QsWVeQ#action=sharehttps://www.youtube.com/watch

(RadioSarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track