(VIDEO) IMA RADNJU ZA HEMIJSKO ČIŠĆENJE: Tetka Kim Džong-una živi inkognito u Njujorku
Foto: Facebook/screenshot

Živi pod izmišljenim imenom

(VIDEO) IMA RADNJU ZA HEMIJSKO ČIŠĆENJE: Tetka Kim Džong-una živi inkognito u Njujorku

Planeta -

Tetka severnokorejskog lidera Kim Džong-una živi anonimno u Njujorku, gde vodi radnju za hemijsko čišćenje, a u taj grad je stigla nakon što je 1998. prebegla iz Severne Koreje, objavio je list "Vašington Post".

Ko Jong-suk, koja u Njujorku živi pod izmišljenim imenom zajedno sa mužem Ri Gangom i njihovo troje dece, sestra je Ko Jong Hui, majke Kim Džong-Una, prenela je agencija AFP.

Pošto su bili bliski komunističkom režimu Severne Koreje, Ko Jong-suk i njen muž su poslati u Švajcarsku da paze na članove vladajuće porodice koji su tamo pohađali školu, uključujući Kim Džong-una. Tetka je o sestriću rekla: "On nije pravio probleme. Bio je impulsivan i imao manjak tolerancije.

The secret life of Kim Jong-un's aunt in the US http://dlvr.it/LQKYFq (WAToday) #perth #perthnews

Posted by Perth Live News on Friday, May 27, 2016

Kad bi mu majka prigovorila da se previše igra, a premalo uči, on se sa njom ne bi svađao, ali bi protestovao na druge načine, kao što je štrajk glađu". Ona je navela da je Kim rođen 1984. godine, što znači da je imao samo 27 godina kad je 2011. preuzeo vlast od oca Kim Džong-Ila, a ne 33 ili 34, kako se prethodno mislilo.

Nije poznato zašto je Ko Jong-suk prebegla u SAD, gde je stigla nakon što se sa mužemo pojavila u američkoj ambasadi u švajcarskoj prestonici Bernu. Njena sestra, majka Kim Džong-Una i jedna od supruga tadašnjeg lidera Kim Džong-Ila, imala je u to vreme rak dojke u završnoj fazi, pa se veruje da su Ko Jong-suk i njen suprug verovali da će izgubiti svoj privilegovani položaj kad vođina deca završe školu u Švajcarskoj, navodi "Vašington Post".

The secret life of Kim Jong Un's aunt, a U.S. resident since 1998 http://m.tbnn.it/LQCbF3

Posted by Breaking Bellingham News on Friday, May 27, 2016

Nakon višemesečnog ispitivanja, Ko Jong-suk i njen suprug su naseljeni u Njujork, gde su započeli novi život sa novim imenima, koje "Vašington Post" ne navodi, a ubrzo su i otvorili radnju uz finansijsku pomoć od CIA. Iako par i dalje sarađuje sa tom američkom obaveštajnom službom, Koin suprug ističe da oni nisu odali nikakve tajne. "Iz CIA su mislili da sigurno znamo neke tajne, ali mi nismo ništa znali. Samo smo čuvali decu i pomagali im u učenju", rekao je on.

Learn more about North Korea's Kim Jong Un from his aunt... who is secretly living in the United States. http://cnn.it/1UiXHDR

Posted by The Situation Room on Friday, May 27, 2016

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track