(VIDEO) ISIL PRIZNAO: Mi smo napali Ameriku u Dalasu, napašćemo još oštrije i teže!
Foto: Printscreen Yt

Džihadisti prete

(VIDEO) ISIL PRIZNAO: Mi smo napali Ameriku u Dalasu, napašćemo još oštrije i teže!

Planeta -
Može li Alah da nas prihvati posle mudžahedinskog napada u Teksasu, tvitovano je 15 minuta pre napada na izložbu karikatura proroka Muhameda

DALAS - Džihadisti Islamske države (ISIL) preuzeli su odgovornost za napad na izložbu karikatura proroka Muhameda u Garlandu kraj Dalasa, gde su dva napadača ubijena, a pripadnik obezbeđenja povređen, javili su američki mediji.

U audio-snimku emitovanom danas na radio-stanici "Al Bajan", ove ekstremističke grupe, navodi se da su "dva vojnika kalifata" sproveli napad u nedelju.

FBI odnosi tela dvojica napadača (Foto: Fonet/AP)
FBI odnosi tela dvojica napadača (Foto: Fonet/AP)

"Poručujemo Americi da je ono što dolazi još oštrije i teže i vi ćete videti od vojnika kalifata šta vas ugrožava", stoji u saopštenju ISIL. Drugi detalji nisu navedeni i ostaje nejasno da li grupa prisvaja napad kao svoj, naveo je AP.

http://www.youtube.com/watch?v=kdaf7hun_w8

U dve objave na Tviteru na nalozima za koje se veruje da su povezani sa terorističkom grupom pominje se pucnjava.

Ovako je izgledao auto kojim su se napadači dovezli (Foto: Reuters)
Ovako je izgledao auto kojim su se napadači dovezli (Foto: Reuters)

"Može li Alah da nas prihvati posle mudžahedinskog napada u Teksasu", tvitovano je u 18:35 po lokalnom vremenu u nedelju - 15 minuta pre nego što je bio ko sa lica mesta čuo o pucnjavi, objavio je Los Anđeles Tajms.

Američki mediji su odmah posle pucnjave u nedelju uveče po lokalnom vremenu u Garlandu objavili, pozivajući se na visokog zvaničnika FBI, da je jedan od napadača Elton Simpson iz Arizone, bio predmet njihove terorističke istrage. Zatim su mediji identifikovali napadače koje je ubila američka policija ispred galerije kao 31-godišnjeg Simpsona i 34-godišnjeg Nadira Sofija.

Los Anđeles tajms piše da su njih dvojica delili apartman u gradu Feniksu, a televizija CNN je emitovala reportažu u kojoj su agenti FBI došli na tu adresu u Arizoni. Agenti FBI su sudu predali višesatne snimljene razgovore u kojima Simpson govori o putu u Somaliju i priključenju "braći koja vode sveti rat".

.Američko tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je on učinio bilo kakav teroristički čin, ali je utvrdilo da je lagao istražne organe negirajući da je razgovarao o odlasku u Somaliju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track