(VIDEO) JOŠ JEDNA ŽRTVA TERORIZMA: Preminula Rumunka povređena u napadu u Londonu
Foto: Printscreen Youtube

Posle duge borbe za život

(VIDEO) JOŠ JEDNA ŽRTVA TERORIZMA: Preminula Rumunka povređena u napadu u Londonu

Planeta -

Turistkinja iz Rumunije koja je pala sa Vestminsterskog mosta kada je džihadista izvršio teroristički napad preminula je danas od zadobijenih povreda u bolnici u Londonu, saopštila je londonska policija.

Britanska policija saopštila je danas da je preminula žena, koja je povređena u napadu u Londonu, kada je Halid Masul vozilom pokosio pešake na Vestminsterkom mostu, a potom izbo policajca ispred parlamenta nakon čega je ubijen.

Andrea Kriste (31) bila je u kritičnom stanju nakon operacije kojom joj je otklonjen ugrušak u mozgu, a imala je i ozbiljnih problema sa plućima. Ona je, navodi policija, pala u reku Temzu sa Vestminsterskog mosta nakon što ju je Masud udario svojim vozilom.

Broj poginulih u napadu na pešake na Vestminsterskom mostu 22. marta i kasnije kod ulaza u britanski parlament, porastao je na petoro, a više od 35 je povredjeno. Napadač je ubijen kada je nožem napao britanskog policajca, jednu od žrtava.

Policija je identifikovala napadača kao Halida Masuda koji je od ranije bio poznat engleskoj policiji i imao je kriminalni dosije.

Halid Masud (Foto: Youtube printscreen)
Halid Masud (Foto: Youtube printscreen)

(Beta/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track