(VIDEO) KASNA VEČERA S BELIM TARTUFIMA: Pogledajte kako su se Putin i Berluskoni našli u sitne sate
Foto: Printscreen Yt

Paparaci ih našli

(VIDEO) KASNA VEČERA S BELIM TARTUFIMA: Pogledajte kako su se Putin i Berluskoni našli u sitne sate

Planeta -
Vladimir Putin stigao je kod Silvija Berluskonija tek oko 1.40 ujutro, posle sastanka s Angelom Merkel na marginama samita ASEM, i ostao je do 3.30; nasamo su razgovarali dva sata

RIM - Sitni sati nisu smetali predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da iskoristi priliku što je u Milanu i poseti svog dugogodišnjeg prijatelja, bivšeg premijera Italije Silvija Berluskonija, koji ga je poslužio belim tartufima, specijalitetom kojem je upravo sezona, piše Dejli mejl.

Vladimir Putin stiže oko 1.40 pred stan Silvija Berluskonija (Foto: Printscreen YouTube)

Putin, koji je sa četiri sata zakašnjenja stigao u Milano iz Beograda i imao naporan sastanak s Angelom Merkel, ljutom što ga je čekala, stigao je tek oko 1.40 ujutro u Berluskonijev stan u centru Milana, o čemu je portal Kurir već pisao. Berliskoni, inače, izdržava kaznu za utaju poreza i sme da napušta svoju vilu u predgrađu samo izuzetno, i to uz obavezu da se vrati do 23 časa, ali sud mu je ovaj put progledao kroz prste zbog Putina.

Berluskoni je Putinu poklonio vrednu statuu (na slici), a dobio je od njega sliku (Foto: Printscreen YouTube)
Berluskoni je Putinu poklonio vrednu statuu (na slici), a dobio je od njega sliku (Foto: Printscreen YouTube)

Dvojica prijatelja imala su pastu s belim tartufima za predjelo, mnogo voća i tiramisu za desert, pišu italijanski mediji i pedantno preciziraju da su večeri prisustvovale i obe Berluskonijeve bivše supruge, kao i sve petoro dece - Marina, Pjersilvio, Barbara, Eleonora i Luiđi. Zatim su dva prijatelja skoro dva sata razgovarali i konačno razemnili poklone - Putin je doneo domaćinu vrednu sliku na kojoj je prikazan lov, na šta mu je Berluskoni uzvratio vrednom statuom.

Predsednik Rusije napustio je stan bivšeg premijera posle 3.30 i vratio se u hotel taman da se odmori tri-četiri sata pre nego što je započeo još jedan naporan dan na čijem meniju su bili sastank s premijerom Italije Mateom Rencijem, a zatim s predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i samit ASEM.

Putina i Berluskonija veže višegodišnje prijateljstvo. Predsednik Rusije je više puta prisustvovao žurkama na Berluskonijevom imanju na Sardiniji, a vođa Forca Italije odmarao se u Putinovoj dačiji na obali Crnog mora, koja ima 20 soba. Prošle godine Putin je posetio Berluskonija u njegovoj rezidenciji u Rimu, gde je uslikan kako baca lopticu pudlici Dudu koja pripada devojci bivšeg premijera.

I ovog puta paparaci su uhvatili Berluskonija kako u sitne sate maše svom prijatelju dok se odvozi crnom limuzinom.

http://www.youtube.com/watch?v=iCj9hJTnT7A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track