(VIDEO) KIJEVSKA VEZA: Nemcovljeva devojka bila ljubavnica komandanta ukrajinskih plaćenika!
Foto: Ap I Pt

Nov trag

(VIDEO) KIJEVSKA VEZA: Nemcovljeva devojka bila ljubavnica komandanta ukrajinskih plaćenika!

Planeta -
Ana Durickaja, i sama Ukrajinka, pre Nemcova se zabavljala s komandantom bataljona "Dnjepr-1" Jurijem Berjezom, koji finansiraju ukrajinski oligarsi

MOSKVA - Ukrajinska manekenka Ana Durickaja (23), poznata kao poslednja devojka ruskog političara Borisa Nemcova i jedini svedok njegovog ubistva, zabavljala se sa komandantom ukrajinskog privatnog plaćeničkog bataljona "Dnjepr-1" Jurijem Berjezom.

Kad se pročulo da je bila s Nemcovim kad je ubijen, mediji su počeli da pišu da je Durickaja poznata ukrajinska manekenka, ali novinari Moskovskog kosmomoljeca koji su je istaživali kažu da to nije tačno. Njena slika nikad se nije pojavila na naslovnim stranama modnih magazina, nije zablistala ni na jednoj modnoj reviji. Anine kolegnice potvrdile su da ona nije volela posao manekenke dovoljno da bi mu se posvetila.

Međutim, jeste popularna među muškarcima - Berjeza, koji je i poslanik u ukrajinskom parlamentu, i dalje je njen obožavalac. Berjezin dobrovoljački bataljon je, inače, jedna od desetina jedinica koje su ove godine formirali aktivisti s Majdana i ultranacionalisti Desnog sektora. U nedavnom izveštaju UN o stanju ljudskih prava u Ukrajini u periodu od 18. avgusta do 16. septembra navedeno da su dobrovoljački bataljoni kao što je "Dnjepr-1" krivi za kršenje međunarodnog humanitarnog prava.

Podrška: Boris Nemcov sa Petrom Porošenkom i Julijom Timošenko u Kijevu (Foto: AP)
Podrška: Boris Nemcov sa Petrom Porošenkom i Julijom Timošenko u Kijevu (Foto: AP)

"Ukrajinska veza" se sve češće spominje kad je reč o Nemcovljevom ubistvu. Poznati ruski politički analitičar Sergej Markov od početka tvrdi da je atentat na Nemcova izvela Služba bezbednosti Ukrajine u cilju destabilizacije političke scene u Rusiji.

Mnogi analitičari takođe kažu da je čudno to što je ubica dozvolio da svedok ubistva - Ana Durickaja - ostane živ.

(Ruskaja Vesna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track