(VIDEO) LUDILO: PIJANI ŠEF VODI EVROPU Predsednik EK pripit šamara lidere EU, i oni imaju svoga Mrku
Foto: Reuters

Konjak diplomatija

(VIDEO) LUDILO: PIJANI ŠEF VODI EVROPU Predsednik EK pripit šamara lidere EU, i oni imaju svoga Mrku

Planeta -
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod na proslomesečnom samitu Istočnog partnerstva lidere Eu dočekivao kao u kafani!

Žan Klod Junker je poznat kao okoreli pušač i ljubitelj konjaka, a na nedavnom samitu Istočno partnerstvo je izazvao mali diplomatski incident kada je u šali premijera Mađarske Viktora Orbana pozdravio rečima: "Zdravo, diktatore!".

Orbanov portparol je kasnije rekao da se mađarski premijer Junker često šaljivo obraća rečima "Zdravo, veliki vojvodo!" jer je Junkerov Luksemburg Veliko Vojvodstvo, a obzirom na kritike i status koji Orban danas ima u Evropskoj uniji, Junkerova šala je izvala pažnju medija i različite komentare.

Takođe je primećeno da je Junker, kao domaćin skupa, bio nasmejan i dobro raspoložen, ali je nedavno procureo video u kome se vidi da predsednik Evropske komisije ne samo da je bio raspoložen, nego vrlo verovatno i prilično pijan.

Holanđanin Jeroen Dijselblem jednom ranije nije oklevao da za Junkera javno kaže da je "težak pušač i teška pijanica", a mora se primetiti da ponašanje predsednika Evropske komisije prilikom dočeka državnika na samitu zaista ne priliči uobičajenim diplomatskim manirima.

O čemu se zapravo radi, prosudite sami iz videa:

http://www.youtube.com/watch?v=XPgiI46FCDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track