(VIDEO) MEDIJSKI SKANDAL: Amerikanac stavio u isti koš Rašu tudej i ISIL

Pobuna novinara

(VIDEO) MEDIJSKI SKANDAL: Amerikanac stavio u isti koš Rašu tudej i ISIL

Planeta -
Buru je izazvao šef američkog Saveta guvernera za radio-televiziju Endrua Leka, koji je rusku TV mrežu nazvao izazovom kao što su ISIL i Boko Haram

MOSKVA - Ruska TV mreža Raša tudej saopštila je da je zgrožena izjavom novoimenovanog šefa Saveta guvernera za radio-televiziju SAD (US Broadcasting Board of Governors - BBG) Endrua Leka, koji je stavio tu popularnu televiziju u isti koš sa terorističkim organizacijama Islamskom državom (ISIL) i Boko Haramom.

"Suočeni smo s brojnim izazovima od tvorevina kao što su Raša tudej, koja objavljuje svoj stav, Islamska država na Bliskom istoku i Boko Haram. Ali čvrsto verujem da ova agencija može da doprinese suočavanju s tim izazovima", izjavio je Lek u intervjuu Njujork tajmsu.

"Strahovito smo zgroženi zbog toga što je nov šef BBG povezao Rašu tudej sa najvećom terorističkom vojskom današnjice. Smatramo da je ovo međunarodni skandal i zahtevamo objašnjenje", izjavila je glavna urednica Raše tudej Margarita Simonjan.

Na Tviteru je otvorena grupa "Vesti nisu terorizam" (#NEWSISNOTTERROR), gde novinari iz celog sveta negoduju zbog ovog skandala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja