(VIDEO) MISTERIJA NA NEBU RUSIJE: Vatrena lopta ili NLO eksplodirali iznad Urala!
Foto: Printscreen Yt

Niko ne zna šta je

(VIDEO) MISTERIJA NA NEBU RUSIJE: Vatrena lopta ili NLO eksplodirali iznad Urala!

Planeta -
Opservatorija tvrdi da te noći nije bilo meteorita, vojska kaže da nije vršila nikave probe niti vežbe... Šta je, onda, ovo?

MOSKVA - Naučnici još ne mogu da objasne šta je ogromna zaslepljujuća narandžasta vatrena lopta koja je 14. novembra obasjala nebo nad gradom Režom na Uralu, nedaleko od Jekatarinburga.

Misteriozni bljesak obasjao je nebo na 11 sekundi i snimili su ga brojni svedoci, piše Raša tudej. Vozač čija je kamera s kontrolne table snimila bljesak postavio je snimak na internet, pa su počeli da pljušte komentari drugih očevidaca. Međutim, nisu se oglasili ni naučnici ni meteorolozi, što je otvorilo vrata brojnim teoretičarima zavere, koji su za kratko vreme smislili bezbroj objašnjenja.

Ima "tumačenja" da je vatrena lopta NLO, ali i da je reč proba nekog superultramegagiga vojnog oružja - ruskog, američkog, vanzemaljskog...

Očevici tvrde da bljesak nije pratio zvuk.

"Na nekoliko trenutaka noćno nebo se pretvorilo u dan, a onda se ponovo smračilo", rekao je jedan očevidac za Sibirijan tajms (The Siberian Times), prenosi portal Index.hr.

Član Komiteta za istraživanje meteorita Ruske akademije nauka Viktor Grohovski izjavio je za 66.ru da misli da je manji asteroid eksplodirao pri ulasku u zemljinu atmosferu, navodi Raša tudej. Međutim, drugi stručnjak, Vladimir Krušinski, kaže da ne veruje da je reč o asteroidu zbog boje svetlosti koja je obasjala nebo. On je za Ekburg.tv objasnio da smatra da je reč o lansiranju svemirske rakete.

Opservatorija kaže da nije bilo meteorita, vojska da nije vršila nikakve probe... Šta je, onda, ovo? (Foto: Printscreen YouTube)

Iz lokalnog opservatorijuma poručuju da te večeri nisu zabeležili pad meteora.

Portal E1.ru piše da su neki pripadnici službi za hitne situacije i gradskih vlasti sugerisali da je možda vojska vršila neke probe ili detonirala eksploziv. Međutim, armija Ruske Federacije je demantovala da ima veze s ovom misterijom.

"Nikakve vežbe ili obuka nisu se izvodili tog dana, a u toj oblasti nema vojnih jedinica, tako da nemamo ništa s tim", saopštili su tom portalu iz vojne pres-službe.

Pogledajte i sami.

http://www.youtube.com/watch?v=4C_7FuJVG0c
http://www.youtube.com/watch?v=LFSsLyX6N1A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track