(VIDEO) MOĆNA KRSTARICA ČUVA RUSKE AVIONE: Moskva stigla u Latakiju naoružana do zuba
Foto: Printscreen Yt

Opasna

(VIDEO) MOĆNA KRSTARICA ČUVA RUSKE AVIONE: Moskva stigla u Latakiju naoružana do zuba

Planeta -
Teška 11.500 tona i spremna za borbu, "Moskva" je pristala u najveći lučki grad u Siriji sa zadatkom da se brine o ruskim avionima u vazduhu

Ruski ratni brod je pomorska verzija sistema vazdušne odbrane dugog dometa S-300, a pored protivvazdušnih raketa, opremljen je protivbrodskim raketama, protivpodmorničkim minobacačima i torpedima, prenosi Sputnjik.

Krstarica "Moskva" može iz Latakije da pokrije čitavu južnu Tursku, obezbeđujući da od sada ruski avioni mogu bezbedno da lete.

"Moskva" je jedan od glavnih ratnih brodova ruske Crnomorske flote i naoružana je raketama. Ovaj ruski ratni brod je pomorska verzija sistema vazdušne odbrane dugog dometa S-300, a pored protivvazdušnih raketa, opremljen je protivbrodskim raketama, protivpodmorničkim minobacačima i torpedima, a iz Latakije može da pokrije čitavu južnu Tursku, obezbeđujući da od sada ruski avioni mogu bezbedno da lete.

Pošto je Turska u utorak oborila jedan od ruskih aviona, Moskva je saopštila da će instalirati PVO sistem u Siriji da zaštiti svoje avione, koji izvode vazdušne udare na položaje terorista od 30. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track