(VIDEO) NA TVITERU OTVORIO PREDSEDNIČKU TRKU: Jastreb Ted Kruz kandidat za šefa Bele kuće
Foto: Reuters

Ništa bez tvita

(VIDEO) NA TVITERU OTVORIO PREDSEDNIČKU TRKU: Jastreb Ted Kruz kandidat za šefa Bele kuće

Planeta -
Teksaški ultrakonzervativac kaže da je vreme da se Amerika ponovo uspostavi

VAŠINGTON - Republikanski ultrakonzervativni senator Ted Kruz potvrdo je danas da će se kandidovati na izborima za predsednika SAD 2016. godine i on je prvi kandidat koji je zvanično proglasio svoje učešće u trci za Belu kuću.

"Kandidujem se za predsednika i nadam se da ću dobiti vašu podršku", naveo je na Tviteru desno orijentisani konzeravativac iz Teksasa, što nije baš uobičajen način za najavu predsedničke kandidature, prenose agencije.

Kruz je pripada Čajanki (Tea Party), konzervativnoj struji Republikanske partije, i dugogodišnji je kritičar vlade Baraka Obame. U kratkom video-snimku on kaže da je vreme da se ponovo uspostavi Amerika i pozvao mlade konzervativce da ga podrže.

"Vreme je za istinu, vreme je za prihvatanje izazova, baš kao što Amerikanci uvek čine. Vreme da nova generacija hrabrih konzervativaca načini Ameriku velikom i spreman sam da sa sa vama predvodim borbu", naveo je Kruz.

Njegovi savetnici kažu da mu je cilj da dobije od 40 do 50 milioma dolara za kampanju i da će se oslanjati na podršku Čajanke, koja ga je izgalasala za senatora. Mada se on prvi oglasio, zvanično i drugi kandidati za predsednika su takvi mogućnost signalizirali. Među nima su Džeb Buš, guverner Viskonsina Skot Volker, senator Rand Pol i Marko Rubio.

Za potencijalnog kandidata demokrata Hilari Klinton, Kruz je rekao da "olicava korupciju u Vašingtonu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track