(VIDEO 18+) NAPAD GOLIM GRUDIMA: Devojka u toplesu tokom govora nasrnula na Marin Le Pen
Foto: Youtube Printscreen

Femen uzvraća udarac

(VIDEO 18+) NAPAD GOLIM GRUDIMA: Devojka u toplesu tokom govora nasrnula na Marin Le Pen

Planeta -

Devojka koja je u znak protesta golih grudi potrčala ka podijumu za vreme govora Marin Le Pen tvrdi da ju je obezbeđenje nakon toga pretuklo, piše francuski The Local.

Pripadnica organizacije Femen potrčala je s buketom cveća prema predsedničkoj kandidatkinji Marin Le Pen, a zatim te otkopčala gornji dio trenerke i otkrila gole grudi. Obezbeđenje ju je ubrzo zgrabili i odvuko za ruke i noge s pozornice.

Držali su je na podu, fotografisali i nazvali "kurvom"

Ona je na Tviteru Femena objavila da ju je obezbeđenje udaralo u bok i glavu dok je bila na podu, a zatim su je iza pozornice udarili šakom u glavu.

"Položili su me na stomak i konopcem mi vezali ruke", piše u objavi. "Nakon toga je došla grupa od oko 15 ljudi koji su uzeli moje dokumente i fotografisali mi grudi dok su mi govorili da sam kurva".

Protestantkinja je zatražila da zovu policiju pa su joj vratili dokumente i izbacili je iz dvorane u kojoj je kandidatkinja ekstremne desnice održavala govor.

"Iza masovne imigracije krije se terorizam"

Femen je kontroverzna feministička grupa nastala u Ukrajini, a sada ima grane u celom svetu. Protestuju protiv seksizma, homofobije i ostalih političkih problema tako što u toplesu "napadaju" mete. Svoju metodu objašnjavaju kao "borbu protiv patrijarhata u njegova tri oblika - seksualno iskorišćavanje žena, diktatura i religija".

Tokom antiimigracionog govora Le Penove u kom je rekla da se više ne oseća dobrodošlo u svojoj državi izbio je protest raznih antifašističkih skupina.

U Trampovom stilu Le Penova je izjavila: "Iza masovne imigracije krije se terorizam. Dajte nam nazad Francusku. Čujem taj poziv svuda gde odem. Francuzima Francuska više nije dom".

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja