(VIDEO) NAPAD U HONGKONGU Dve bombe na medijskog magnata Džimija Laja
Foto: AP

Molotovljevi kokteli

(VIDEO) NAPAD U HONGKONGU Dve bombe na medijskog magnata Džimija Laja

Planeta -
Nepoznati napadači gađali su zapaljene staklene flaše na Lajevu vilu i na sedište kompanije Nekst medija

HONGKONG - Dom i kancelarije honkonškog medijskog mogula Džimija Laja, poznatog po kritikama kineskiv vlasti i ulozi u protestima prošlog meseca, bili su danas meta dvostrukog napada Molotovljevim koktelom , u kojima nije bilo žrtva.

Dva gotovo istovremena napada dogodila su se noćas, nešto pre dva sata, kada su improvizovane eksplozivne naprave bačene na njegov dom i sedište njegove kompanije Nekst medija, koja objavljuje dnevnik Epl dejli.

"Slučajevi su klasifikovani kao podmetanje požara. Mi i dalje proveravamo detalje", rekla je portparol policije za agenciju AFP i dodala da, za sada, niko nije uhapšen.

Snimak bezbednosne kamere koji je objavio Epl dejli na svom sajtu pokazuje maskiranog muškarca kako baca zapaljenu staklenu flašu na kapiju Lajove vile u Hongkongu, koja je odmah eksplodirala. Zatim se vidi kako osumnjičeni beži automobilom.

I snimci iz ispred sedišta kompanije medijskog magnata takođe pokazuje zapaljenu flašu bačenu u pravcu ulaza u zgradu koja se lomi u paramparčad.

Laj je bio meta napada i tokom protesta kada je grupa učesnika kontramitinga bacila trulo meso na njega, a natpisi u njegovog dnevniku više puta su bili predmet kritika sledbenika zvaničnog Pekinga.

http://www.youtube.com/watch?v=F1x2TLN9qV8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja