(VIDEO) NEREDI U MILVOKIJU: Policajac ubio muškarca, demonstranti palili ceo grad
Foto: Tanjug/AP

Protesti se oteli kontroli

(VIDEO) NEREDI U MILVOKIJU: Policajac ubio muškarca, demonstranti palili ceo grad

Planeta -

U Milvokiju je u subotu popodne policajac ubio muškarca kojeg je gonio i za koga policija tvrdi da je bio naoružan, a par sati kasnije se u tom delu grada okupilo više od 100 ljudi u znak protesta

Skup je protekao uz tenzije između učesnika i policajaca, a kada su policajci ušli u vozila s namerom da napuste to mesto, neki iz mase su počeli da razbijaju prozore jednog policijskog vozila, dok su drugo zapalili, objavio je lokalni list "Džurnal Sentinel".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pucnjava koja je dovela do tenzija dogodila se oko 15.30 sati, nakon što su policajci zaustavili automobil u kojem su se nalazile dve osobe, a za sada je nejasno zašto je vozilo zaustavljeno.

Policijski kapetan Mark Stenmejer saopštio je u subotu uveče da su dve osobe izašle iz automobila i počele da trče, a policajci su krenuli za njima. Prema njegovim rečima, jedan od begunaca, 23-godišnji muškarac, bio je naoružan pištoljem i policajac (24) ga je upucao tokom potere, a osumnjipčeni je preminuo na licu mesta.

Pomoćnik načelnika policije u Milvokiju Bil Džesap izjavio je da za sada nije jasno da li je osumnjičeni uperio pištolj ili pucao u policajca, navodi list "Džornal Sentinel".

Ime ubijenog muškaraca još nije objavljeno, a Stenmejer je rekao da je on do sada više puta hapšen. Pištolj koji je ubijeni muškarac nosio ukraden je u martu u Vokiši, gradu koji se, kao i Milvoki, nalazi u američkoj državi Viskonsin, navodi američka agencija AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track