(VIDEO) NEUNIŠTIVI: Ovaj helikoper je ponos Putinove armije!
Foto: RT

nema manu

(VIDEO) NEUNIŠTIVI: Ovaj helikoper je ponos Putinove armije!

Planeta -
Kabina je zaštićena sa 300 kilograma oklopnih ploča koje štite od pogodaka do kalibra 23 milimetara, a oklopljeno staklo kabine štiti od zrna kalibra 12,7 milimetara. Helikopter ima sposobnost da leti i 30 minuta od trenutka pogotka

Savremeni serijski višenamenski borbeni helikopter ima mogućnosti da deluje u svim vremenskim uslovima, i predstavlja pravi ponos ruske vojske predsednika Vladimira Putina.

Letelica Ka-52 “Aligator” ima sposobosti da učestvuje u dnevnim i noćnim borbama na velikim nadmorskim visinama, specifičnim za planinska područja. Razvijena je i mornarička verzija Ka-52K za poletanje sa nosača helikoptera tipa “Mistral”.

On je projektovan birou “Kamov” na osnovu jednoseda Ka-50, a proizvodi ga Arsenjevska fabrika “Progres” na Ruskom Dalekom istoku.

Kabina je zaštićena sa 300 kilograma oklopnih ploča koje štite od pogodaka do kalibra 23 milimetara, a oklopljeno staklo kabine štiti od zrna kalibra 12,7 milimetara. Helikopter ima sposobnost da leti i 30 minuta od trenutka pogotka.

Glavna namena ovog borbenog helkoptera su udari po oklopnim i mehanizovanim ciljevima, kao i borba protiv sporijih ciljeva koji nisko lete.

Što se tiče naoružanja, top ima mogućnost izbora brzine gađanja i omogućuje selektivno snabdevanje municijom iz dva boksa. Cev omogućuje ispaljivanje preko 500 metaka neprekidne vatre bez hlađenja.

http://www.youtube.com/watch?v=yhS3tmfBPnI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track