(VIDEO) NEZAPAMĆENO DIVLJANJE: Horde tinejdžera demolirale Srpski kulturni centar u Brizbejnu
Foto: Queensland Police Service

Masovne tuče na ulicama

(VIDEO) NEZAPAMĆENO DIVLJANJE: Horde tinejdžera demolirale Srpski kulturni centar u Brizbejnu

Planeta -
Jedan od članova Srpskog kulturnog centra Dario Musić kaže da je živa sreća što je bio tu pa je mogao odmah da pozove policiju, kada su unaokolo počele da lete stolice, čaše, flaše na rođendanskom slavlju koje je izmaklo kontroli i pretvorilo se u nezabeleženo nasilje

BRIZBEJN - Najmanje četiri osobe su uhapšene posle nezapamćenog divljanja nekoliko stotina tinejdžera u austalijskom gradu Brizbejnu, koji su u vandalskom pohodu demolirali tamošnji Srpski kulturni centar.

Erupcija nasilja izbila je na rođendanskoj žurki, a čitavo divljanje snimio je i policijski helikopter. Brizbejnska policija bila je prinuđena da silom okonča slavlje i uhapsi četiri osobe pošto se nasilje s proslave preselilo na ulice. Hordu od oko 200 nasilnički raspoloženih tinejdžera rasterala je policija pošto se slavlje na maloj rođendanskoj žurki otelo kontroli. Naime, jedan od prisutnih pretio je da će nožem izbosti goste na proslavi.

Na policijskom snimku se čak vidi i trenutak kada je čarka izbila, odnosno kada su dvojica mladića razmenila udarce, a potom i gomila drugih koja se sjatila oko njih kako bi gledala tuču. Odmah potom izbila je serija tuča, najmanje još tri i nasilje je počelo da se širi. Policija je potom upala na slavlje i rasturila žurku, ali su se sukobi preselili na ulice, duž puta Šerbruk rouda u Vilavongu.

Snimak iz policijskog helikoptera (Foto: Youtube printscreen)
Snimak iz policijskog helikoptera (Foto: Youtube printscreen)

U erupciji nasilja potpuno je demolirana unutrašnjost Srpskog kulturnog centra koji je mlada slavljenica iznajmila za svoju rođendansku proslavu. Ona je na zabavu pozvala 20-30 gostiju, ali oko 22.30 na vrata Centra banulo joj je dvestotinak nezvanih gostiju koji su lomili stolice i lupali stakla na prozorima. Prva tuča u kojoj je učestvovalo sedamdesetak tinejdžera izbila je na obližnjem fudbalskom terenu.

- Izašao sam na svež vazduh da se malo prošetam, a imao sam šta i da vidim. Kod ulaza u Centar tukla se velika grupa tinejdžera, ispričao je jedan od očevidaca dodajući da su se tuče nizale jedna za drugom.

Jedan od članova Srpskog kulturnog centra Dario Musić kaže da je živa sreća što je bio tu pa je mogao odmah da pozove policiju.

- Najmanje 20-30 njih je projurilo pored mene ka parkingu istovremeno vrišteći, udarajući se i gurajući međusobno - kaže Musić dodajući da je, kad su unaokolo počele da lete stolice, čaše, flaše..., odmah pozvao policiju.

Među četvoro uhapšenih je jedan 20-godišnjak, 18-godišnjakinja i dve devojčice od 16 i 15 godina, svi optuženi za remećenje javnog reda i mira kao i ometanje policije. Incident se dogodio u utorak, u delu Brizbejna u kojem prevashodno žive srpski iseljenici. Na sreću, nasilje je izbilo u trenutku kada su se članovi Srpskog kulturnog centra dogovarali o proslavi Đurđevdanskog uranka.

(EPK/The Courier Mail)

http://www.youtube.com/watch?v=pTqGLElV9nk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track