(VIDEO) NIJE SPAVALA 7 DANA DA BI PREŽIVELA: Umalo da je ubije kap vode iz slavine!
Foto: Printscreen Yt

Ovo je pravo kinesko mučenje

(VIDEO) NIJE SPAVALA 7 DANA DA BI PREŽIVELA: Umalo da je ubije kap vode iz slavine!

Planeta -
Mlada britanska studentkinja nije ni slutila da bi obično umivanje moglo da joj dođe glave i to na kakav način!

LONDON - Mlada studentkinja mogla je da ostane slepa i da eventualno umre zbog parazita iz vode koji joj je napao oko.

Dežsika Grini (18), sudentkinja prve godine engleskog na Univerzitetu u Notingemu, morala je izdrži budna nedelju dana da se parazit ne bi ugnezdio u njenom desnom oku.

Devojka se ujutro spremala, stavila je na lavabo sočiva da ih stavi kad se umije i pustila je vodu iz slavine. Kap vode je prsnula na sočivo, ali nije tome pridavala pažnju i stavila ga je u oko. Međutim, uskoro joj je otekao kapak. Otišla je kod lekara, koji je pomislio da je u pitanju čmičak.

Oko joj je nateklo i pocrvenelo (Foto: Printscreen YouTube)
Oko joj je nateklo i pocrvenelo (Foto: Printscreen YouTube)

"Do kraja nedelje, oko mi je nateklo i izgledalo je kao velika crvena loptica za golf", priča Džesika. Bol je postala neizdrživa, pa su je 26. marta primili u bolnicu. Ispostavilo se da joj je oko napala je bakterija Acanthamoeba Keratiti, Ona je inače normalan stanovnik tla i voda i bila je u onoj kapljici česmovače što je prsnula na Džesikino sočivo, ali zaglavila se između sočiva i oka, pa je počela da progriza put kroz njeno oko...

"Morali su da me drže budnom nedelju dana... Nisu mi dali da spavam", kaže Džesika. Na svakih deset minuta ukapavali su joj u oči po kap specijalnih kapi, pa nije ni imala šanse da spava. Toliko se mučila da je četvrtog dana bila pod strahovitim stresom i plakala je svaki čas.

Ovako izgleda Acanthamoeba keratitis u okju (Foto: Wikimedia Commons)
Ovako izgleda Acanthamoeba keratitis u okju (Foto: Wikimedia Commons)

"Parazit mi je i dalje izjedao oko, a što je još gore, imunološki sistem mi je padao zbog nedostatka sna", prepričava Džesika. I kad su je otpustili iz bolnice, morala je da nastavi svakog dana da ukapava po 21 kap dok crvenilo i oko ne spadnu.

Da nije odmah otišla na lečenje, parazit ne samo što bi joj izjeo oko i izazvao potpuno slepilo, nego bi je na kraju i ubio pošto bi stigao u kičmenu moždinu i navalio na nju.

Za radoznale, evo kako bela krvna zrnca napadaju parazite u našem organizmu:

http://www.youtube.com/watch?v=DR9_NxPV2cE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track