(VIDEO) ZAUSTAVIO GA PAS: Napadač preskočio ogradu Bele kuće i pokušao da dođe do Obame!
Foto: Printscreen

Novi upad

(VIDEO) ZAUSTAVIO GA PAS: Napadač preskočio ogradu Bele kuće i pokušao da dođe do Obame!

Planeta -
Kad je napadač, identifikovan kao Dominik Adesanija iz Bel Era, preskočio ogradu i upao u Belu kuću, napao ga je službeni pas; uljez ga je šutnuo, a kada se životnjina bacila na njega, ekspresno je uhapšen

VAŠINGTON - Američka policija uhapsila je sinoć jednog muškarca koji je preskočio ogradu Bele kuće, u delu zdanja gde živi predsednik SAD Barak Obama.

"Muškarac identifikovan kao Dominik Adesanija iz Bel Era, u državi Merilend, sinoć oko 19.16 preskočio je ogradu u severnom delu Bele kuće i odmah su ga uhapsili agenti koji neprestano partoliraju terenom", rekao je portparol bezbednosnih službi Brajan Liri. Adesanija (20) nije bio naoružan u trenutku hapšenja, dodao je Liri.

Obama se tokom incidenta nalazio u Beloj kući, navodi se.

Američki mediji objavili su video-snimak na kojem se na travnjaku Bele kuće vidi muškarac u belom šorcu, s podignutom majicom kako bi pokazao da nija naoružan. On je snažno šutirao pse koji su se bacili na njega, a odmah potom je uhapšen.

Liri je naveo da je uhapšeni prebačen u obližnju bolnicu, i da su psi odvedeni kod veterinara zbog povreda koje su pretrpeli u tom incidentu.

Jedan vojni veteran, naoružan džepnim nožem, polovinom septembra preskočio je ogradu Bele kuće i pretrčao 60 metara travnjaka kako bi ušao na glavna vrata. Prošao je kroz nekoliko prostorija pre nego što je uhapšen.

Obama i njegova porodica nisu tada bili u zgradi, ali je incident pokrenuo raspravu o propustima u zaštiti američkog predsednika, što je dovelo da ostavke direktorke tajne službe zadužene za Obamino obezbeđenje.

http://www.youtube.com/watch?v=s5Q7SIhxCpY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track