(VIDEO) NOVINARIMA NI REČI: Lavrov i Keri dvaput razgovarali o Ukrajini i zaobišli sedmu silu
Foto: Reuters

Diplomatija

(VIDEO) NOVINARIMA NI REČI: Lavrov i Keri dvaput razgovarali o Ukrajini i zaobišli sedmu silu

Planeta -
Šef američke diplomatije tvitovao je posle prve runde razgovora, koja je trajala 80 minuta, da je razgovor s ruskim kolegom bio otvoren

ŽENEVA - Američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnjih poslova Sergej Lavrov završili su današnji sastanak u Ženevi posvećen situaciji u Ukrajini, manje od nedelju dana nakon što je Keri optužio Moskvu da "ga u lice laže" kada je u pitanju sukob u toj zemlji.

Njih dvojica su se na početku sastanka rukovala pred kamerama, ali atmosfera je bila napeta i nisu davali nikakve izjave, javlja AFP. Sastanak je trajao oko 80 minuta u jednom hotelu u Ženevi, saopštio je Stejt department, ne navodeći detalje razgovora, navodi AP.

Keri je na Tviteru napisao da je razgovor bio otvoren i da je bilo reči o Ukrajini, Siriji i pregovorima o iranskom nuklearnom programu, a samo pre nedelju dana izjavio je da ruski zvaničnici vode "propagandnu" kampanju i lažu "ga u lice" kada se radi o slanju vojnika i oružja proruskim snagama u istočnoj Ukrajini

Kijev i Moskva će danas razgovarati o rešavanju spora oko gasa koji bi se mogao negativno odraziti na isporuku tog energenta Evropi, pošto je Rusija počela da snabdeva delove istočne Ukrajine koji su pod kontrolom proruskih snaga. Ove razgovore će voditi ministri energetike Ukrajine i Rusije, kao i potpredsednik Evropske komisije Maroš Šefčovič.

Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je Ukrajinu da sprovodi genocid tako što je ostavila bez energije četiri miliona ljudi koji žive na teritorijama gde vlada humanitarna kriza.

http://www.youtube.com/watch?v=2nz1-U_Omyk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track