(VIDEO) O OVOME BRUJE VODEĆI SVETSKI MEDIJI: Novo švedsko oružje smrt za ruske podmornice!
Foto: Youtube

Verovali ili ne

(VIDEO) O OVOME BRUJE VODEĆI SVETSKI MEDIJI: Novo švedsko oružje smrt za ruske podmornice!

Planeta -
Poseban uređaj je nedavno porinut u more na mestu gde su primećene ruske podmornice

ŠVEDSKA - Švedska ima novo oružje kako bi se borila protiv ruskih podmornica koje su u nekoliko navrata primećene u teritorijalnim vodama ove zemlje.

Radi se o posebnom uređaju koji je nedavno porinut u more a koji od tada sve vreme šalje posebnu poruku morzeovom azbukom - "Idite ovim putem ako ste gej". A sve to još uz poseban "lajt šou" - mornar koji na sebi ima samo kapicu i gaćice poručuje - Dobrodošli u Švedsku koja je gej od 1944.

Da dobro ste pročitali. Radi se naime o projektu koji je realizovala Švedska mirovna grupa.

"Umesto besnih pretnji, svaki posetilac će dobiti toplu dobrodošlicu", saopštili su iz ove grupe.

Trebalo bi napomenuti da je Švedska dekriminalizovala homoseksualnost pre 71 godinu dok je Rusija donela zakon o zabrani gej propagande.

Podsetimo, švedska vojska naredila je prošle jeseni da se širom Stokholmskog arhipelaga razmeste borbeni avioni i brodovi kao odgovor na strane podvodne aktivnosti koje su zabeležili prethodnih dana u njihovim teritorijalnim vodama, a u medijima te zemlje spekuliše se da je za provokacije odgovorna ruska podmornica.

Naime, neimenovani izvori iz švedske vlade potvrdili su za list Svenska Dagbladet da je pre početka njihovog lova na „uzurpatora“ Nacionalna radio-odbrana presrela poziv za pomoć upućen na ruskom jeziku.Presretnuta poruka

"Poruka je bila na specijalnoj frekvenciji koju Rusi koriste u vanrednim slučajevima, a zabeležena je i aktivnost između odašiljača u arhipelagu i prijemnika u Kalinjingradu, što sugeriše da se u švedskim vodama nalazi ruska podmornica", piše Dagbladet.

http://www.youtube.com/watch?v=KCvQGFzZuWA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja