(VIDEO) ODBILA DA SE POKRIJE MARAMOM: Mišel Obama došla u Saudijsku Arabiju gologlava!
Foto: AP

Prva dama digla prašinu

(VIDEO) ODBILA DA SE POKRIJE MARAMOM: Mišel Obama došla u Saudijsku Arabiju gologlava!

Planeta -
Pristala je da nosi dugačke rukave, ali ne i da pokrije glavu maramom, što je izazvalo bujicu negativnih muslimanskog sveta komentara na društvenim mrežama

RIJAD - Prva dama SAD Mišel Obama podigla je veliku prašinu u Rijadu, gde je doputovala sa suprugom, predsednikom Amerike Barakom Obamom, na poslednji ispraćaj saudijskog kralja Abdulaha, zato što nije pokrila glavu nikabom ili hidžabom.

Žene u Saudijskoj Arabiji, u kojoj vlada strogi šerijat, uglavnom idu potpuno zamotane ili bar sa nikabom (prekriv za lice) ili hidžabom (marama za glavu). Izuzetak su turistkinje, koje uglavnom samo prekriju maramom glavu.

Međutim, Mišel Obama pristala je da nosi dugačke rukave, ali ne i da pokrije glavu, što je izazvalo bujicu negativnih komentara na društvenim mrežama.

U kratkom periodu pošto je snimak njene posete emitovan na tamošnjoj televiziji, na Tviteru je osvanuo niz postova sa heštegom "Mišel Obama otkrivena", piše Vašington post. Njen gest su negativno komentarisali uglavnom bliskoistočni muslimani, bilo je i nekoliko pitanja zašto je Mišel Obama u Indoneziji nosila nikab a u Saudijskoj Arabiji nije, ali pojavilo se i more tvitova sa čestitkama američkoj prvoj dami zbog toga što nije htela da pristane na bilo kakvo nametanje s kojim žive žene u zemljima gde vlada šerijat.

(EPK/Radiosarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track