(VIDEO) OSUĐEN NEMAČKI LJUDOŽDER: 8 i po godina robije jer je ubio, raskomadao i pojeo partnera!
Foto: Printscreen Yt

Sud odlučio

(VIDEO) OSUĐEN NEMAČKI LJUDOŽDER: 8 i po godina robije jer je ubio, raskomadao i pojeo partnera!

Planeta -
Detlef Gunzel je 2013, dok je bio policajac u Drezdenu, ubio, raskomadao i pojeo svog 59-godišnjeg partnera. Nije jedini - evo i najpoznatijih nemačkih kanibala

DREZDEN - Bivši nemački policajac Detlef Gunzel osuđen je na 8 i po godina zatvora zato što je ubio, raskomadao i pojeo svog parntera.

"Ustanovili smo da je kriv za ubistvo i remećenja mira pokojnika", kazala je sudija Birgit Vegland u Drezdenu.

Gunzel, tada policajac Pokrajinske kriminalističke službe u Drezdenu (LKA) uhapšen je u novembru 2013. zbog sumnji da je ubio i raskomadao svog 59-godišnjeg partnera, a delove tela pojeo. Sa žrtvom se upoznao na jednom sajtu, gde je tražio nekog ko će ga ubiti. Upoznali su se u Rajhenau, gde su obojica ostvarili svoje seksualne fantazije, odnosno užasan zločin koji je zgrozio Nemačku.

Nemačka je poslednjih 15-tak godina imala najmanje dva slučaja ljudožerstva. Pre nekoliko godina Nemac Jan O. optužen je za svirepo ubistvo tinejdžera Tobijasa i Nine. I sam Jan imao je strašno traumatično detinjstvo tokom kojeg je bio strašno zlostavljan, ali javnost je ipak ostala zgrožena zato što je pio krv žrtava.

Šta je, međutim, to što je Jana O. nateralo da ubije tinejdžere i da svoje kanibalske fanatzije osvari, nije poznato, ali je poznato da je njegovo detinjstvo bilo veoma teško.Majka ovog mladića, koja je sama sebe označila kao osobu s psihičkim problemima je pred sudom u Getingenu pričala o teškom detinjstvu svog sina, koga otac nije želeo i koga je ona tukla, jer ju je, govorila je, preopterećivao.

Još ranije, Nemci su bili užasnuti pričom o "kanibalu iz Rotenburga" - inženjeru Arminu Majvesu, koji je u martu 2001. godine ubio, raskomadao i pojeo svog partnera, jednog berlinskog inženjera. Majves, koji je zbog tog zločina osuđen na osam i po godina zatvora je svoju žrtvu pronašao preko Interneta.On je, uz veliku medijsku pažnju, pred sudom detaljno iznosio svoje "muke" i kaniblaističke fantazije, koje su ga, navodno, pratile još iz ranog detinjstva, kada je maštao o tome da ubije i pojede školske drugove, ali samo one koji su mu se dopadali.

Majves, koji je zbog tog zločina osuđen na osam i po godina zatvora, pronašao je svoju žrtvu preko interneta baš kao i Detlef Gunzel. Majves je, uz veliku medijsku pažnju, pred sudom detaljno iznosio svoje "muke" i kaniblaističke fantazije, koje su ga, navodno, pratile još iz ranog detinjstva, kada je maštao o tome da ubije i pojede školske drugove, ali samo one koji su mu se dopadali.

http://www.youtube.com/watch?v=ViMT1EAxOTo

Pre nekoliko godine nemačku javnost je pogodila i priča o jednom, mladiću, poreklom sa Kosova, koji je zbog svojih ljudožderskih fantazija, prema odluci Zemaljskog suda u Kotbusu, morao da ode na prshijatrijsko lečenje.Mediji su tada pisali da je uzor za ovog mladića bio upravo "ljudožder iz Rotenburga", koji je u Nemačkoj sinonim za kanibalizam, ali da je najpoznatiji bio Fric Harman, rođen 1879. godine u Hanoveru, poznat kao :vampir iz Hanovera", osuđen na smrt 1924. godine, zbog ubistva više od 25 mladih muškaraca.

(AFP/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track