(VIDEO) OTKRIVENA TAJNA KAMENOG LICA MELANIJE TRAMP:  Ne, nema veze sa Donaldom
Foto: Reuters

Neverbalno

(VIDEO) OTKRIVENA TAJNA KAMENOG LICA MELANIJE TRAMP: Ne, nema veze sa Donaldom

Planeta -

Iz neverbalne komunikacije Melanije Tramp mnogo toga se može zaključiti. Uzmimo u obzir samo poslednje putovanje na koje je krenula sa suprugom Donaldom.

Magazin Forčun podseća da je dvaput odbila da da ruku suprugu, navodeći da je to možda učinila jer se želela ponaša u skladu sa prilikama u kojima su se nalazili ili zbog toga što nije želela da ima ništa sa njim.

Ako zanemarimo ta dva "incidenta" Melanija je u nekoliko navrata izgledala kao da joj je dosta svega, bez obzira na to jesu li se nalazili u Saudijskoj Arabiji, Izraelu ili Rimu. Zbog toga je potpuna suprotnost dosadašnjim prvim damama, koje su uvek koračale uz svoje supruge sa stalnim smeškom na licu.

"Bez obzira na to što mislite o politici njenog muža, postoji određena snaga u njenom kamenom licu u prilikama kad je zadano kako se mora ponašati", piše Forčun.

Razloge za to pokušao je dati i Robin Givhan iz Vašington Posta. "Ona je žena koja je nekad bila manekenka i svladala je veštinu neverbalne komunikacije, a činjenica da se ne želi da se smešii čini se manje slučajnom, a više svesnim iskazivanjem kontrole nad sobom i pobune. Ona je tu zbog vas, ali neće izvoditi predstavu za vas", tvrdi on.

Na neki način lice Melanije Tramp pokazuje teret koji na svojim leđima nose prve dame, ulogu koju glume samo zbog činjenice da se nalaze u vezi s moćnim muškarcem.

"Na mnogo dubljem nivou, izraz lica Melanije Tramp je napad na društvo koje i dalje zahteva od žena da ne pokazuju svoje emocionalno stanje, nego da se samo smješkaju", zaključuje Forčun.

(Novi.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Trenutak koji je promenio SVE: Ovako su se upoznali Melanija i Donald Tramp

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track