(VIDEO) OVAJ ČOVEK ŽELI DA VAM ISPRIČA PRIČU: Kakav je život kada vas policija upuca u glavu!
Foto: Jutjub

Istina

(VIDEO) OVAJ ČOVEK ŽELI DA VAM ISPRIČA PRIČU: Kakav je život kada vas policija upuca u glavu!

Planeta -
On balavi dok priča, nema dobar vid i sluh na levoj strani, delimično je gluv na desno uvo i mora da nosi posebnu kacigu da pokrije glavu koja izgleda kao polu ispumpana lopta. Ne može sam da se hrani i da ide u toalet. Pored toga, Valter DeLeon i njegova porodica se suočavaju sa iseljenjem

Ovaj čovek je do pre 5 meseci bio normalan, radio je kao majstor i imao prihode. Sada, 9 operacija i dve nedelje u komi kasnije - on je u invalidskim kolicima.19. juna bio je napolju u šetnji i sve što je imao u rukama bio je peškir i flaša sa vodom kada ga je policajac Karlos Palacios sa još jednim kolegom upucao na Los Feliz Bulevaru u Los Anđelesu. Prema rečima žrtve tretirali su ga kao "životinju".Najbolnije za njega i njegovu porodicu je činjenica da on nije trebalo da bude meta, ubrzo nakon incidenta jedina optužba za krivično delo protiv njega je odbačena.Deo epizode možete videti u video snimku snimanom iz daljine od strane svedoka; mesecima DeLeon je bio žrtva bez lica i glasa.Sada kada je izašao u medije da razgovara o svojim mukama, on svakako nema nameru da bude anoniman ili da prećuti, iako njegova ličnost ni moć govora nisu ono što je nekada bilo.

Šta se desilo tog dana?

Palacio i njegov neimenovani kolega policajac bili su zaglavljeni u saobraćaju, kada je DeLeon podigao ruke, prema rečima svedoka, izgledalo je kao da traži pomoć. Još uvek se ne zna zašto je želeo da skrene njihovu pažnju na sebe.

Prema DeLeonovom advokatu, Benu Meiselasu, njegov klijent je bio na trotoaru 5 do 10 metara udaljen od policijskog automobila. Umesto da mu pomognu oni su zgrabili pištolje i upucali ga u glavu najmanje 3 puta.Dok je njegova glava bila u krvi, oni su ga bacili na stomak kako bi mu stavili lisice.

DeLeon je već u tom trenutku bio u komatoznom stanju, a zahvaljujući ovom video snimku znamo i kako su se policajci ophodili sa njegovim telom nakon što su ga upucali.Čak ni doktori nisu očekivali da će preživeti, ali on je uspeo."Bog je spasao moj glas, kako bih nastavio da pričam", rekao je DeLeon.Kaže da želi da ispriča svetu šta mu se desilo jer želi da policija promeni način na koji se ophodi prema civilima."Oni rade po principu, prvo pucaj, posle postavljaj pitanja. Oh, mrtav je, neće ništa reći. Da li je to model? Jel to zovu "da štite i služe", hajde, molim vas", rekao je.

Kako je oštećena njegova porodica?

Njegovi voljeni su uz njega, ipak jako je teško i skupo voditi računa o njemu. Čak i pomeranje njega iz jedne tačke u drugu zahteva bar dvoje ljudi da ga podignu. On živi sa sestrom Ivonom i zahteva negu 24 sata dnevno.Kao rezultat svega, njegova majka morala je da se doseli kod ćerke u stan kako bi im pomogla. takođe tu je i medicinska sestra koja pomaže. Ivona je imala stabilan posao u kompaniji za organizovanje događaja, ali je nakon dosta odsustvovanja ili umora izgubila posao. Njen stariji sin je morao da da otkaz isto jer je morao dosta svog vremena do posveti ujaku.

Nisu platili kiriju od avgusta i sada su suočeni sa iseljenjem.Ipak, DeLeon je pun nade iako želi pravdu - on ne mrzi niti je kivan na policajce.

"Moja majka mi daje snagu, da nemam mržnju u svom srcu."Međutim, Ivonine reči su te koje odjekuju u glavi:"Policija se izvukla sa ubistvom."

(Disclose.tv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track