(VIDEO) OVO JE SMRT ZA ISLAMSKU DRŽAVU: Nema spasa od ruskih raketa KH 29L!
Foto: Vikipedia

Hirurška preciznost

(VIDEO) OVO JE SMRT ZA ISLAMSKU DRŽAVU: Nema spasa od ruskih raketa KH 29L!

Planeta -
Ruske vazduhoplovne snage u Siriji koriste KH–29L vazduh–zemlja rakete u vazdušnim napadima protiv Islamske države, saopštila je ruska vojska

KH–29L vazduh–zemlja je raketa koju koriste ruski avioni protiv Islamske države u Siriji. To oružje pogađa mete sa odstupanjem manjim od dva metra, prenosi portal Sputnjik.

Ruske vazduhoplovne snage u Siriji koriste KH–29L vazduh–zemlja rakete u vazdušnim napadima protiv Islamske države, saopštila je ruska vojska.

„A KH–29L raketa je opremljena poluaktivnim sistemom sa laserskim navođenjem, a pilot osvetljava cilj laserskim nišanom. Istovremeno, avion može da nastavi let“, kazao je portparol vazduhoplovnih snaga, pukovnik Igor Klimov.

Raketa KH-29L je osnovno namenjena za upotrebu protiv većih ciljeva na bojnom polju i infrastrukture, kao što su industrijski objekti, skladišta i mostovi, ali takođe može biti upotrebljena i protiv brodova do 10.000 tona nosivosti, ojačanih avionskih skloništa i avio pista.

Ovo oružje je projektovano tokom 70-tih godina, da bi prvi put u upotrebu ušao u vazdušnim snagama SSSR-a 1980. godine. Do tada je razvijeno više varijanti ovog projektila, koji je takođe izvožen u više od 30 zemalja sveta, poput Libije, Indije, Irana i Indonezije.

http://www.youtube.com/watch?v=qhwzemWYLrs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja