(VIDEO) OVO JE POČETAK KRAJA ISLAMSKE DRŽAVE: Palo ključno uporište džihadista u Iraku!
Foto: Printscreen Youtube

Iračke snage napreduju

(VIDEO) OVO JE POČETAK KRAJA ISLAMSKE DRŽAVE: Palo ključno uporište džihadista u Iraku!

Planeta -

Irački snage zauzele su danas aerodrom u Mosulu, nekoliko sati nakon otpočinjanja velike ofanzive protiv Islamske države koja kontroliše zapadni deo tog grada.

"Snage za brzo delovanje i federalna policija u potpunosti kontrolišu aerodrom u Mosulu", javljeno je kao hitna vest, preneo je Rojters.

Iračka državna televizija je prethodno javila da su bezbednosne snage te države uz podršku SAD upale na glavni aerodrom u Mosulu i u obližnju vojnu bazu.

"Naše snage počele su rano jutros veliku operaciju zauzimanja aerodroma u Mosulu i vojne baze Gozlani kako bi proterali teroriste Islamske države. Možemo da potvrdimo da je aerodrom u Mosulu vojno pao i samo je pitanje vremena kada ćemo imati punu kontrolu nad njim", rekao je tada portparol antiterorističke jedinice Sabah Numan.

Nakon proterivanja džihadista iz istočnog Mosula prošlog meseca, iračke snage osvojeni aerodrom žele da koriste kao polaznu tačku za osvajanje zapadnog dela grada.Gubitak Mosula mogao bi da znači kraj samoproglašenog kalifata islamske države u Iraku.

U ovoj operaciji učestvuje 100.000 iračkih vojnika, kurdskih boraca i šijitske policije koji uz novu taktiku i poboljšanu koordinaciju od početka godine ubrzano napreduju, izvijestili su vojni zvaničnici.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 23.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track