(VIDEO) PERVERZNI LORD SE IZVLAČI: Džon Sjuel podneo ostavku u Domu lordova
Foto: Printscreen Yt

Osramoćen

(VIDEO) PERVERZNI LORD SE IZVLAČI: Džon Sjuel podneo ostavku u Domu lordova

Planeta -
Lord kokain, kako ga zove britanska štampa, poslušao je savet i dobrovoljno napustio Dom lordova pre nego što ga izbace

LONDON - Zamenik predsednika Doma lordova britanskog parlamenta Džon Sjuel podneo je danas ostavku na tu funkciju pošto su objavljene fotografije i video-snimak na kojima se vidi kako koristi kokain u društvu prostitutki.

Lord Sjuel (69) je tim povodom objavio saopštenje u kom se izvinjava zbog "bola i poniženja" koje je izavao. Dodao je i da se nada da će ta njegova odluka da umanji štetu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Sjuel, nekadašnji saradnik Tonija Blera, sinoć je zatražio dozvolu da privremeno odsustvuje iz rada tog tela Doma lordova dok policija i sam parlament ne istraže njegovo navodno korišćenje droge i nedolično seksualno ponašanje.

Džon Sjuel šmrče kokain (Foto: Printscreen The Sun)
Džon Sjuel šmrče kokain (Foto: Printscreen The Sun)

Po izbijanju skandala, Sjuelu je suspendovano članstvo u Laburističkoj partiji, a laburistički član parlamenta Džon Man pozvao ga je da dobrovoljno podnese ostavku na članstvo u Domu lordova pre nego što bude izbačen odatle.

Britanski list "San" objavio je prošle nedelje fotografije na kojima je Sjuel bez odeće i izgleda da uzima kokain, kao i delove njegovih razgovora sa ženama za koje se navodi da su prostitutke, a juče je objavio i nove fotografije, kao i detalje o novom video-snimku, u kojem lord iznosi omalovažavajuće opaske o drugim političarima.

Džon Sjuel sa prostitutkama (Foto: Printscreen The Sun)
Džon Sjuel sa prostitutkama (Foto: Printscreen The Sun)

Tako je za aktuelnog britanskog premijera Dejvida Kamerona rekao da olako daje obećanja koja ne može da ispuni, da nema načina da kontroliše imigraciju i da nije dobar premijer. Za gradonačelnika Londona Borisa Džonsona rekao je da je budala, a za bivšeg britanskog premijera Tonija Blera da je u vreme kad je bio predsednik vlade bio zaljubljen u tadašnjeg predsednika SAD Džordža Buša.

Kao zamenik predsedavajućeg, Sjuel je imao, između ostalog, dužnost da se stara o primeni standarda u Domu lordova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track