(VIDEO) POGLEDAJTE MOĆ RUSIJE I KINE IZ PRVIH BORBENIH REDOVA: Moskva i Peking udružili vojne snage!
Foto: AP

Ovo niste videli do sada

(VIDEO) POGLEDAJTE MOĆ RUSIJE I KINE IZ PRVIH BORBENIH REDOVA: Moskva i Peking udružili vojne snage!

Planeta -

Na internetu se pojavio snimak rusko-kineskih vojnih vežbi „Morska saradnja 2016“. Uz pomoć panoramskog snimka, osetite se kao učesnik u rusko-kineskim pomorskim vojnim vežbama „Morska saradnja“, navodi se u opisu video-snimka.

Podsetimo, 15. septembra odredi ratnih brodova Ratne mornarica Rusije i Kine su isplovili iz luke Džangđang i krenuli ka području gde će se održati aktivna faza vojnih vežbi „Morska saradnja 2016“.

MIŠEM KLIKNITE NA VIDEO, DRŽITE, I SLOBODNO POMERAJTE KURSOR U BILO KOM PRAVCU

U vežbama učestvuje više 250 pripadnika mornarice, 20 jedinica avijacije i 18 brodova. Rusija je poslala brodove "Admiral Vinogradov" i "Admiral Tribuc", veliki desantni brod "Peresvjet", tegljač "Altau" i tanker "Pečengu".

Prema rečima zamenika komandanta ruske mornarice Aleksandra Fedotenkova, ove vežbe će ojačati saradnju kada je reč o odbrani Rusije i Kine. On je istakao da se vežbe ne razlikuju puno od prethodnih, koje su u Žutom moru održane u aprilu 2012. godine, kada je bilo aktivirano 25 brodova i podmornica, 13 aviona i 9 helikoptera.

Foto: Beta
Foto: Beta

Fedotenkov je dodao da vežbe nisu uperene ni protiv koga, već da je cilj da se zaštite interesi dveju zemalja i osigura bezbednost u okeanu.

Osmodnevne zajedničke vežbe obuhvatiće vežbe zauzimanja i kontrolisanja ostrva i grebena, saopštio je portparol kineske mornarice Lijang Jang. Prema njegovim rečima, u vežbama će učestvovati brodovi, podmornice, avioni, helikopteri, marinski korpus i amfibijska oklopna oprema kineske i ruske mornarice.

"U poređenju sa ranijim zajedničkim vežbama, ove vežbe su dublje i opsežnije kad je reč o organizaciji, zadacima i komandi", navodi se u saopštenju, koje je juče objavljeno.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track