(VIDEO) POVEO I PSE: Obama odveo porodicu u zavičaj da se odmori od stresne godine
Foto: AP

Šef Bele kuće na Havajima

(VIDEO) POVEO I PSE: Obama odveo porodicu u zavičaj da se odmori od stresne godine

Planeta -
Kada ulazite u četvrtu četvrtinu, obično dobijete tajm-aut, rekao je predsednik SAD i poželeo novinarima mele kalikimaka, to jest srećan Božić

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama otputovao je danas sa porodicom na dvonedeljni odmor na Havaje.

Kako je prenela agencija AP, predsednički avion sleteo je na Havaje, a porodica Obama na put je povela i svoja dva psa. Predsednik SAD se nada da će u svom zavičaju na Havajima, gde svake godine odlazi na odmor, pronaći preko potrebne mir i tišinu posle naporne godine u kojoj je njegova Demokratska stranka izgubila većinu u Kongresu, a on se našao pritisnut krizama u Ukrajini, na Bliskom istoku i zapadnoj Africi, navodi američka agencija.

Obama je juče održao završnu godišnju konferenciju za novinare, a tom prilikom je ocenio da su SAD postigle uspeh u 2014. godini sniženjem stope nezaposlenosti, rastom broja zdravstveno osiguranih Amerikanaca i istorijskim diplomatskim otvaranjem prema Kubi.

"Kada ulazite u četvrtu četvrtinu, obično dobijete tajm-aut", rekao je tom prilikom Obama i dodao da se raduje što ce provesti mirne trenutke odmora i Božić sa svojom porodicom.On je takođe poželeo novinarima "mele kalikimaka", što na havajskom znači "Srećan Božić".

http://www.youtube.com/watch?v=NTxRFq0ZKj4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track