(VIDEO) PREVARILE KRVOLOČNE TERORISTE: Čečenke opustošile račun Islamske države
Foto: Printscreen RT

Nasankale ih

(VIDEO) PREVARILE KRVOLOČNE TERORISTE: Čečenke opustošile račun Islamske države

Planeta -
Povezale bi se preko društvenih mreža sa džihadistima zaduženim za vrbovanje i započinjale bi igru

MOSKVA - Grupa dovitljivih Čečenki zavela je i opljačkala teroriste zloglasne ISIL zadužene za lobiranje i privlačenje novih članova.

One su se preko lažnog profila na društvenim mrežama povezivale sa teroristima, koji su ih zvali da započnu nov život u Siriji.

"Počeo je da me mami, govoreći: 'Da li želite da dođete u Siriju? Tamo je super.' Јa sam mu odgovorila da nemam novca, pa je predložio da mi ga pošalje preko Qiwi", priča jedna rekla je jedna od devojaka.

U stvari, to je bila samo zamka. Čim bi teroristi uplatili novac, račun bi se zatvarao i veza sa devojkom bi se prekidala. Zapravo nijedna od devojaka nije ni planirala da otputuje.

"Mnogi od poznanika su otputovali, ali iz toga ništa dobro nije izašlo", iskreno je rekla jedna.

Devojke su razvile čitav sistem, koji traje jedno vreme i podeljen je u nekoliko etapa. U početku devojka uspostavlja kontakt s budućom žrtvom, zatim mu šalje fotografije na kojima joj se vidi lice. Ponekad šalje i slike drugih devojaka, navodno drugarica koje bi takođe došle u ISIL. To je znak da je sve ozbiljno i agitator ISIL tada predlaže da joj pošalje novac za put.

Ova grupa prevarantkinja je razotkrivena i sad je pod istragom u Čečeniji. Najinteresantnije je da se sličnom stvarima bave i muškarci.

http://www.youtube.com/watch?v=QhmH_LydVQs

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja