(VIDEO) PRINC HARI PRVI PUT POSLE 20 GODINA GOVORI O SMRTI MAJKE: Nisam smeo ni da mislim na nju!
Foto: Profimedia

Iskreno

(VIDEO) PRINC HARI PRVI PUT POSLE 20 GODINA GOVORI O SMRTI MAJKE: Nisam smeo ni da mislim na nju!

Planeta -

Britanski princ Hari je prekinuo tradicionalno ćutanje kraljevske porodice o problemima posle smrti princeze Dajane i prvi put otvoreno govorio o psihičkim problemima posle nesreće u kojoj je poginula njegova majka.

Princ Hari (32) je rekao u intervjuu za list Dejli telegraf da mu je bila potrebna pomoć savetovališta i da je bio na ivici nervnog sloma tokom dve decenije posle smrti njegove majke, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997. godine.

On je rekao da je "isključio sve svoje emocije" na skoro 20 godina i da je "bio blizu nervnog sloma u velikom broju situacija".

Opisao je dug, bolan proces odbijanja da se suoči sa gubitkom što se završilo tek u njegovim kasnim 20-im kada je potražio profesionalnu pomoć kako bi se izborio sa pritiscima i nezadovoljstvom.

"Moj način suočavanja sa tim je bio zabijanje glave u pesak, odbijanje da ikada mislim na majku, jer, zašto bi to pomoglo", rekao je princ govoreći o tinejdžerskim i 20-im godinama.

Te godine su, kako se navodi, period u kom je započeo uspešnu vojnu karijeru, ali i povremeno privlačio neželjene naslove u medijima, posebno zbog fotografije na kojoj se vidi kako igra "strip bilijar"u Las Vegasu.

Dugo potiskivanje tuge, vremenom je dovelo do "dve godine potpunog haosa", rekao je on. Pretvarao se da mu je njegov život odličan dok nije započeo sa psihoterapijama i suočio se sa problemima.

"Odjednom, počela je da isplivava sva ta tuga koju nikada nisam ispoljio i tada sam shvatio da zapravo postoji mnogo stvari sa kojima bi trebalo da se suočim", rekao je princ. Zajedno sa bratom Vilijamom i snajom Kejt, Hari je radio sa ustanovama koje promovišu mentalno zdravlje.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track