(VIDEO) PROGOVORIO POSLE 40 GODINA: Sestrice Lajon otela, silovala i ubila porodica pedofila
Foto: Pt Yt

Korak do rešenja

(VIDEO) PROGOVORIO POSLE 40 GODINA: Sestrice Lajon otela, silovala i ubila porodica pedofila

Planeta -
Klupko je počelo da se odmotava kad se osuđeni pedofil Lojd Velč pohvalio cimeru u ćeliji kako je 1975. s ujakom i bratom oteo Ketrin (10) i Šilu Lajon (13) u predgrađu Vašingtona

VAŠINGTON - Misteriozni nestanak dve američke devojčice pre 40 godina konačno je rasvetljen, a ishod je, nažalost, užasan - najverovatnije su ih ubili pedofili sadisti.

Rođene sestre Šila (12) i Ketrin Lajon (10) nestale su 25. marta 1975. iz popularnog tržnog centra "Viton Plaza" u predgrađu Vašingtona.

Otac i majka - poznati radijski di-džej Džon Lajon i njegova supruga Meri - dali su im četiri dolara, poslali ih da kupe ukrase za Uskrs i rekli im da dođu kući do 16 sati. Nikad ih više nisu videli.

Istraga je tapkala u mestu do prošle godine, kad je policija došla do informacije da je Lojd Li Velč (58), osuđeni pedofil, ispričao svom cimeru u ćeliji da su on, njegov ujak Ričard Velč (69) i brat Tomas, koji je u to vreme imao 10 godina, umešani u otmicu devojčica. Detektivi su ga odmah saslušali, a Lojd Velč im je priznao da je video svog ujaka kako siluje jednu od devojčica samo dan pošto su ih oteli iz tržnog centra.

"Velč je priznao da je napustio 'Viton Plazu' u vozilu u kojem su se nalazile devojčice", kratko je izjavio jedan od policijskih zvaničnika.

Lojd, koji robija u Delaveru zbog silovanja 10-godišnje devojčice, izjavio je da je sestre Lajon smestio u automobil sa ujakom i bratom. Zatim je izašao iz automobila, a ujak i brat su produžili s devojčicama u nepoznatom pravcu.

"Lojd Velč je izjavio da je otišao u kuću svog ujaka Ričarda, gde je video kako on siluje jednu od sestara Lajon. Lojd Velč tvrdi da je otišao iz kuće i nikada više nije video sestre Lajon", navodi se u policijskom izveštaju.

Prestupnik je još rekao policiji da nije imao ništa s "ubistvom tih devojčica".

http://www.youtube.com/watch?v=o2-4_vWvr7s

Ričard Velč još nije priveden, ali je odbio da razgovara sa novinarima. Njegova ćerka izjavila je Vašington postu da su optužbe lažne i da "njen tata nikad ne bi uradio tako nešto".

Još nije podignuta nijedna optužnica u ovom slučaju, ali bi to uskoro moglo da se promijeni. Lojd je na ispitivanju rekao da ne zna gde su tela devojčica zakopana, ali u spomenutom izveštaju navodi se da je on cimeru ispričao da je lično oteo devojčice i sahranio ih na porodičnom imanju u Virdžiniji.

Policija je počela s ekskuhamcijom dvadesetak neobeleženih grobova u toj oblasti da bi utvrdila da li su devojčice tu pokopane.

http://www.youtube.com/watch?v=htvzQBySEvY

(Hafington post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja