(VIDEO) PRONAĐENO OBEZGLAVLJENO TELO NEMCA: Otet na Filipinima i pogubljen jer nije plaćen otkup!
Foto: Printscreen Stern.de

Jeziva smrt

(VIDEO) PRONAĐENO OBEZGLAVLJENO TELO NEMCA: Otet na Filipinima i pogubljen jer nije plaćen otkup!

Planeta -

Filipinski vojnici pronašli su posmrtne ostatke Nemca, kome su pripadnici teroističke organizacije Abu Sajaf odsekli glavu, saopštio je danas vojni zvničnik.

Glava i telo Jirgena Kantnera pronađeni su tokom operacije pretraživanja u gradu Indanan, u južnoj provinciji Sulu, izjavio je pukovinik Kirilito Sobehana.

Kantnerovi ostaci biće smešteni u mrtvačnici bolnice u Sulu, dok dokumenta o transportu njegovog tela ne budu priprremljena, rekao je Sobehana. Filipini i Nemačka osudili "varvarsko odsecanje glave" Nemcu, kojeg su pripadnici teroističke organizacije Abu Sajaf kidnapovali u novembru prošle godine.

Organizacija Abu Sajaf objavila je ranije snimak na kojem se vidi kako jedan od njenih pripadnika odseca glavu starijem muškarcu, koji je identifikovan kao Nemac, kidnapovan u novembru prošle godine, nakon što je istekao rok za uplatu 600.000 dolara za njegovo oslobađanje.

Na snimku, koji je potom objavila i grupa koja prati aktivnosti ekstremista SITE, vidi se kako muškarac sa mačetom ubija nemačkog taoca. Grupa SITE je ubijenog muškarca identifikovala kao Jirgena Kantnera. Kantner je dva puta molio za pomoć putem kratkih video poruka, poručujući da će biti ubijen ukoliko ne bude uplaćen novac za njegovo oslobađanje.

Katner i njegova saputnica zarobljeni su u novembru prošle godine dok su jedrili hajtom u blizini istočne Malezije, a potom su odvedeni na ostrvo Džolo. Njegov saputnica je ubijena kada je pokušala da pruži otpor džihadistima.

Prošle godine, Abu Sajaf odrubio je glave dvoma kanadskih državljanina, ali je oslobodio jednu Filipinku i Norvežanina. Veruje se da Abu Sajaf, čije je sedište na Filipinima, drži 26 talaca, a nekoliko je oslobodila u zamenu za plaćanje otkupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track