(VIDEO) PUCNJI U KAMPUSU NA FLORIDI: Jedan od 3 ranjenih u kritičnom stanju, napadača ubila policija
Foto: Twitter

Osuo paljbu po studentima

(VIDEO) PUCNJI U KAMPUSU NA FLORIDI: Jedan od 3 ranjenih u kritičnom stanju, napadača ubila policija

Planeta -
Stigle prve izjave svedoka: napadač je osuo paljbu u biblioteci. Ubijen je pošto je odbio naređenje policije da spusti oružje na pod

TALAHASI - Tri osobe ranjene su u pucnjavi u Univerzitetskom kampusu u Talahasiju na Floridi kad je napadač, čije ime nije saopšteno, zapucao u biblioteci tog kompleksa.

Dve ranjene osobe prevezene su odmah u lokalnu bolnicu. Jedna je u kritičnom stanju, a druga je stabilna, javlja CNN dodajući da se ne zna šta se dogodilo sa trećom ranjenom osobom..

Izveštaji se ne slažu u tome koliko je hitaca ispalio pre nego što su ga ubili policajci koji obezbeđuju kampus ubili. Neki javljaju da je pucao dva puta, drugi da su se čula četiri pucnja.

Vlasti su saopštile da je napadač ubijen pošto ne samo da je odbio da posluša naređenje policije da spusti oružje na pod, nego je još i okrenuo cev ka policajcima.

Univerizet je poslao hitno upozorenje studentima, naglašavajući da je reč o "opasnoj situaciji" i da treba da se sakriju negde.

Meri Kobern, potpredsednik za studentska pitanja, izjavila je da je biblioteka bila puna u trenutku napada.

Jedna studentkinja je rekla da je na drugom spratu u biblioteci Strozer začula pucnjavu i da su kroz nekoliko minuta stigli ljudi sa prvog sprata i rekli im da se sakriju. Rečeno im je da se sklone od vrata i prozora i da sačekaju policiju.

Peri Kostidakis, urednik sprotske rubrike studentskih novina, kazao je za CNN da je biblioteka opkoljena.

"Ceo kampus je potpuno ispražnjen, video sam jednog ili dvoje kako prilaze zgradi i gledaju. Svi koji su u zgradi kampusa su još zaključani. Policija još drži biblioteku pod opsadom", rekao je on.

(CNN/B92/Tanjug)

http://www.youtube.com/watch?v=j13QfS8B6fU#t=11

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja