(VIDEO) PUTIN BIJE KAO U IGRICI: Voditelj pustio snimak iz video-igre i rekao da su to ruski napadi
Foto: Printscreen Youtube

Neobično poređenje

(VIDEO) PUTIN BIJE KAO U IGRICI: Voditelj pustio snimak iz video-igre i rekao da su to ruski napadi

Planeta -
TV zvezda Ahmed Mousa pustio snimak iz "Apači vazdušni napad" i poručio da je to Rusija i Putin a da su Amerikanci bili nežni prema teroristima

Egipatski televizijski voditelj Ahmed Mousa iskoristio je snimak iz ruske videoigrice "Apači vazdušni napad" da opiše, kako je nazavao, “efektivnost” i “preciznost” ruskih vazdušnih napada u Siriji.

U svojoj poslednjoj emisiji, Mousa je pohvalio Rusiju zbog pristupa Siriji, pogotovo dok je upoređivao akcije ove zemlje i SAD-a, kojeg je oštro kritikovao, prenose Sandžačke novine na svom portalu.

Zanimljivo je da u igri helihopetrom upravlja čovek s američkim naglaskom, koji daje koordinate lokacija i na borce ispaljuje metke i rakete.

Mousa je pred puštanje snimka igrice hvalio Ruse i njihove akcije

“Da, ovo je Rusija, ovo je ruska vojska, ovo je Putin. Ovo je Ruska Federacija. Da li se suprotstavljaju terorizmu? Da, to oni čine”, objasnio je voditelj.

“Amerikanci su bili previše nežni prema grupi Islamska država Iraka i Levanta. SAD je bio tamo godinu i po dana i nismo videli nijedan metak od njih, niti smo videli da nekoga ubijaju.”

Dok je puštao snimak, opisao je scenu s helikopterom, rekavši: “Pogledajte ovu preciznost, pogledajte rakete koje ciljaju čak i teroriste koje se skrivaju iza drveća”, oduševljeno je rekao voditelj.

Međutim, nije najjasnije da li je Mousa bio svestan da je pušteni snimak bio iz igrice pa je cela priča privukla pažnju korisnika društvenih mreža od kojih su neki počeli da se šale na njegov račun.

Inače, voditelj je i ranije izazivao kontroverze a poznat je po provladinim izjavama i kritikama egipatske Muslimanske braće i palestinskog Hamasa.

Ranije ove godine optužio je Hamas da je ubio Iz el-Dina al-Kuasama, po kojem se zove vojno krilo ove grupe, uprkos činjenici da su ga ubile britanske snage u Palestini 1935. godine.

(sandzacke.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track