(VIDEO) PUTIN: Kod nas ne pale trikovi, uvek ćemo imati adekvatan odgovor
Foto: Reuters

(VIDEO) PUTIN: Kod nas ne pale trikovi, uvek ćemo imati adekvatan odgovor

Planeta -
Rusiji će biti bolje ali ne tako što će činiti ustupke i savijati se, već samo tako što će postati jača, rekao predsednik pred Federalnim savetom za bezbednost

MOSKVA - Moskva je uvek imala i imaće adekavtan odgovor na antiruske poteze, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"To znači", precizirao je Putin na sastanku Federalnog saveta za bezbednost (FSB), "da ćemo imati odgovor na sva sredstva koja se koriste za tzv. ograničavanje Rusije, od političke izolacije i ekonomskih pritiska do velikog informativnog rata i instrumenata specijalnih službi".

"Ovi trikovi ne pale kod Rusije, nikad nisu i neće ni u budućnosti", naveo je Putin.

"Situacija oko Rusije će se poboljšati ako Moskva ne podlegne pritiscima, nego postane jača", rekao je Putin, prenosi Itar-Tass.

NATO razvija snage za brzo reagovanje i unapređujuje svoju infrastrukturu blizu naše i pokušava da poremeti nukleranu ravnotežu, kroz stvaranje evropskog i azijskog pacifičkog segmennta prtivraketne odbrane, ocenio je predsednik Rusije i podsetio da je "jednostrano povlačenje SAD iz antibalističkog sporazuma" zapravo srušio osnov i temelj modernog sistema međuanrodne bezbednosti. Putin je istakao da pokušaji da se zaplaši Rusija i na nju izvrši pritisak neće uspeti.

"Uvek smo imali i uvek ćemo imati adekvatan odgvor na unutrašnje i spoljne pretnje nacionalnoj bezbednosti. Situacija ne može ostati ovakva zauvek i to će se promeniti, nadam se na bolje, kada je u pitanju ova zemlja", kazao je ruski predsednik dodajući da će se to dogoditi, "ne tako što će Rusija činiti ustupke i savijati se, već samo tako što će postati jača".

Ruska kontraobaveštajna služba stavila je tačku na aktivnosti više od 300 stranih agenata na teritoriji Rusije, dodao je Putin. Služba je radila efikasno i zaustavla je aktivnosti 52 strana obaveštajca i 290 agenata, kao rezultat specijale operacije.

Putin je najavio da sloboda interneta u Rusiji neće biti smanjena, ali da će virtuelni prostor biti zaštićen od ilegalnih aktivnosti. Broj sajber napada na zvanične sajtove i informacione sisteme ruske valde nije u opadanju, kazao je Putin, dodajući da je prošle godine bilo oko 74 miliona takvih napada. Pronađeno je više od 25.000 izvora sa nelegalnim publikacijama i više 1.500 ekstremistickcih sajtova je zatvoreno.

"Nastavićemo da čistimo ruski ineternet od kriminalnog materijala", dodao je i pohvalio FSB za efikasnu borbu protiv terorizma, zahtevajući da "zbrišu sve što je ostalo od podzemlja".

Prošle godine je broj kriminalnih teroristički aktivnosti smanjen za 60 odsto, a u proteklih pet godina smanjen je za više od devet desetina.

http://www.youtube.com/watch?v=Ut6eXC9PzaM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track