(VIDEO) PUTIN PEVA HIMNU: Evo kako je predsednik Rusije proslavio ujedinjenje sa Krimom!
Foto: Printskrin

Na godišnjici 100.000 ljudi

(VIDEO) PUTIN PEVA HIMNU: Evo kako je predsednik Rusije proslavio ujedinjenje sa Krimom!

Planeta -
On je rekao da je narod Rusije razumeo da "nije reč o Krimu kao važnoj teritoriji, čak i strateškoj, već o milionima Rusa, sunarodnika kojima je potrebna pomoć i podrška

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir izjavio je u sredu na mitingu u Moskvi, posvećenom godišnjici pripajanja Krima Rusiji, da su Rusi i Ukrajinci isti narod. Putin se pridružio proslavio pevajući na bini rusku himnu. Poslušajte kako je to zvučalo:

http://www.youtube.com/watch?v=m2JxYlxQE9M

"Pre tačno godinu dana narod Rusije pokazao je neverovatan patriotizam u podršci Krimljanima i Sevestopoljcima da se vrate rodnim obalama", rekao je Putin pred nekoliko desetina hiljada okupljenih na mitingu, nedaleko od Kremlja.

On je rekao da je narod Rusije razumeo da "nije reč o Krimu kao važnoj teritoriji, čak i strateškoj, već o milionima Rusa, sunarodnika kojima je potrebna pomoć i podrška".

"Reč je o našim istorijskim i duhovnim korenima, našim državnim korenima. Reč je o tome da nas to čini jedinstvenim kao narod i jedinstvenom, okupljenom nacijom", rekao je Putin, propraćen burnim ovacijama.

"Uvek sam smatrao da su Rusi i Ukrajinci isti narod i tako mislim i sada", naveo je on.

Prema procenama policije, mitingu posvećenom podršci Kremlju učestvovalo je 110.000 ljudi, a po procenama novinara nekoliko desetina hiljada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja