(VIDEO) PUTIN PRIMIO MARIN LE PEN: Rusija nema nameru da se meša u francuske izbore
Foto: Printscreen RT

Sastanak u Moskvi

(VIDEO) PUTIN PRIMIO MARIN LE PEN: Rusija nema nameru da se meša u francuske izbore

Planeta -

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin danas se sastao sa francuskom predsedničkom kandidatkinjom Marin Le Pen u Kremlju i rekao joj da Moskva nema nameru da se meša u predsedničke izbore u Francuskoj.

Ovaj sastanak mogao da joj prikupi podršku u kampanji za predsednika Francuske, komentariše Rojters.

Putinovu je naglasio da Moskva ima pravo da se sastane sa bilo kojim francuskim političarem sa kojim želi i da predstavlja "brzorastući element" evropske političke sile.

"Znam da se izborna kampanja u Francuskoj aktivno razvija. Ne želimo da utičemo na događaje na bilo koji način, ali rezervišemo pravo da se sastanemo sa bilo kojim predstavnikom svih političkih sila te zemlje", rekao je predsednik Rusije.

Iako je veoma popularna u Francuskoj, Le Penovoj nedostaje podrška iz inostranstva, koja dolazi samo od drugih desničarskih partija, navodi Rojters. Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je novinarima na konferenciji za štampu da Putin i Le Penova nisu diskutovali o bilo kakvoj finansijskoj pomoći njenoj stranki.

Le Penova, koja ne krije da se divi ruskom predsedniku, posećuje Rusiju na poziv predsednika spoljnopolitičkog odbora donjeg doma parlamenta Leona Slutskog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track