(VIDEO) RUSI DRONOM SNIMILI PREPLAŠENE DŽIHADISTE: Premeštaju oružje i civile koriste kao štit
Foto: Printscreen/Youtube

Beže glavom bez obzira

(VIDEO) RUSI DRONOM SNIMILI PREPLAŠENE DŽIHADISTE: Premeštaju oružje i civile koriste kao štit

Planeta -
Oni su očigledno shvatili koliko su efikasni naši napadi na njihova skloništa oružja, pa se sklanjaju, kaže pomoćnik ministra odbrane Anatolij Antonov

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak u kome se vidi, kako oni tvrde, da militanti Islamske države premeštaju oružje iz svojih tajnih skrovišta u naseljena područja. Snimak je napravljen pomoću drona, a vide se kamioni koji izlaze iz pustinja i šuma i na kraju se parkiraju kraj džamije u neimenovanom gradu. Rusi tvrde da ih je strah vazdušnih napada, pa oružje sklanjaju u gradove."Oni su očigledno shvatili koliko su efikasni naši napadi na njihova skloništa oružja, pa sve prebacuju u naseljena područja. Kamioni se uglavnom parkiraju kraj džamija, jer dobro znaju da naše vazduhoplovstvo neće ciljati ta mesta" rekao je pomoćnik ministra odbrane Anatolij Antonov.

"Koriste građane kao svoj štit. Svesni su da nikada, ali baš nikada, nećemo gađati civilne položaje", uverava Antonov, odbacujući tako optužbe da Rusi gađaju i civilne ciljeve.

Nešto ranije, Igor Konašenkov, porparol ministarstva, izdao je upozorenje da je moguće očekivati da će džihadisti sami bombardovati džamije kako bi Ruse optužili za ratne zločine.

"Umerena opozicija" ne koristi ljudski štit, ne skrivaju se iza civila, ne premeštaju oružje kraj džamija. Ovo su potezi terorista, tu nema sumnje", rekli su iz ministarstva odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track