VIDEO RUSIJA DIGLA VOJSKU: Jurišna grupa ruske mornarice počela taktičke vežbe na istoku Sredozemlja
Foto: Printscreen YouTube

Manevri

VIDEO RUSIJA DIGLA VOJSKU: Jurišna grupa ruske mornarice počela taktičke vežbe na istoku Sredozemlja

Planeta -

Ruska mornarica počela je danas vojne vežbe uključujući artiljerijsku i raketnu vatru u istočnom delu Sredozemnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, javlja AFP.

"Jurišna grupa ruske mornarice počela je taktičke vežbe u istočnom delu Sredozemnog mora. Tokom vežbi biće testirana sposobnost snaga mornarice da se uhvate u koštac sa rešavanjem kriza terorističke prirode", navodi se u saopštenju.

Dve među najnovijim ruskim korvetama klase "bujan" učestvovaće u vežbama zajedno sa brodovima koji su već stalno stacionirani u toj zoni, dodalo je Ministarstvo.

U saopštenju se navodi i da su brodovi opremljeni najmodernijim dugometnim raketnim sistemom koji je korišćen za bombardovanje ciljeva Islamske države u Siriji prošle godine.

Ove vežbe su najnovije u nizu manevara koje su ruske snage izvele otkako su odnosi Moskve sa Zapadom pale na najniži nivo od završetka hladnog rata zbog sukoba u Ukrajini, napominje AFP.

Rusija je ranije pojačala svoje mornaričke snage u toj oblasti kako bi podržala svoju vazdušnu kampanju u cilju okončanja terorizma i rata u Siriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track